in

Hij raakte zwaargewond na het drinken van ontstoppingsmiddel… Wat een nachtmerrie!

De 2-jarige Ayman begon ineens hevig uit zijn mond te bloeden…

De Britse Saira Faisal was samen met haar 2-jarige zoontje aan het winkelen in de supermarkt toen het jongetje ineens hevig begon te bloeden uit zijn mond.

Ayman bleek ontstoppingsmiddel te hebben gedronken waardoor zijn mond, slokdarm, maag en luchtwegen zwaar verbrand raakten. ,Ayman zat in zijn buggy toen ik me moest uitrekken om iets van de bovenste plank van het rek te pakken”, vertelt de 37-jarige moeder over de noodlottige dag. ,,Toen ik me weer omdraaide, waren zijn lippen paars. Het bloed stroomde uit zijn mond.” In paniek schreeuwde Saira naar het personeel om een ambulance te bellen terwijl zij het middel uit de mond van haar zoontje probeerde te halen. Hierbij verbrandde zij zelf haar handen en voeten. ,,Ik was doodsbang. Het enige wat ik toen dacht was ‘laat me alsjeblieft niet mijn zoon verliezen.”

Lees ook  Van een opgeblazen gevoel afkomen, supersnel afvallen en pH balanceren met één 2-minuten durend truukje ‘s ochtends

De 2-jarige Ayman lag na het drinken van ontstoppingsmiddel in de supermarkt een maand op de intensive care en daarna nog vijf maanden in het ziekenhuis. Hij is nu 6 jaar oud.

De kans dat hij ooit nog zelfstandig kan praten is erg klein en hij kan alleen nog eten uit een sonde. Moeder en zoon communiceren nu via gebarentaal. ,,Het is heel moeilijk, maar ik moet sterk blijven”, vertelt Saira. ,,Ik wil niet dat hij me ziet huilen, want hij heeft al te veel meegemaakt. Toch klaagt hij nooit, ik ben zo trots op hem.” De moeder sleept nu de fabrikant van het middel en de winkeliers voor de rechter. Volgens haar had de fles een goed werkend kinderslot moeten hebben én hoger moeten staan in het rek, dan was het ongeluk nooit gebeurd. Met de rechtszaak hoopt Saira te voorkomen dat er nog meer slachtoffers vallen. ,,Want voor mijn zoon is het nu te laat.”

Lees ook  Moeder stopt 3-jarige dochter in bed, gilt als de buurvrouw een paar minuten later op haar deur klopt

Stop onmiddellijk met neuspeuteren, want DIT is hoe gevaarlijk het kan zijn! Dit wisten we niet!

Afgrijselijk wat vader met zijn drie maanden oude baby doet: Hij schudt hem door elkaar maar dat is nog lang niet het ergste. De baby is nu dood