in

Deze nieuwe coronamaatregelen worden volgende week aangekondigd

Er gaat vrij weinig veranderen als we kijken naar de coronamaatregelen die op 11 mei bekend gemaakt zullen worden.

Volgens een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst schuift ’de besluitvorming naar verwachting een week op’.

„We zien dat de cijfers over de piek heen raken, maar de daling is nog niet voldoende zichtbaar om de volgende stap van het openingsplan verantwoord te kunnen zetten. De druk op de IC’s en bezetting vd ziekenhuizen is nog te hoog.

Om deze redenen verschuift de Catshuissessie van morgen naar volgend weekend, en de persconferentie schuift dus ook door.”

De overheid had eigenlijk laten weten dat we vanaf 11 mei weer wat meer zouden kunnen doen maar het OMT heeft dat afgeraden. Ook gaat het slecht in de zorg.

Het was eigenlijk de bedoeling dat we weer naar de bioscoop zouden mogen of bijvoorbeeld naar de Efteling maar dit gaat helaas allemaal (nog) niet door. De overheid heeft besloten om nog heel even te wachten met deze maatregelen.

Lees ook  Kane overleefde ongeluk Helmond en laat vanuit ziekenhuis van zich horen

Overleg Catshuis
Eigenlijk zou er aanstaande zondag, morgen dus, een overleg zijn in het Catshuis en dan zou er maand een persconferentie zijn. Dit gaat niet door omdat volgens het OMT er nog teveel besmettingen zijn.

Er zijn meerdere fases van versoepelingen en op 3 mei had de overheid de beslissing moeten maken om naar de tweede fase te gaan:

het openen van zogenoemde ’doorstroomlocaties’ in de buitenlucht, zoals pretparken en dierentuinen en meer mogelijkheden om buiten te sporten.

Maar ook zouden de muziekscholen weer helemaal open mogen en ook de toneelclubs weer bijeen kunnen komen voor een repetitie.

Lees ook  Toen Laura (39) een bebloede man in haar ambulance hielp, r*ndde hij haar aan, maar straf kreeg hij niet: ‘Er knapte iets’

Sportscholen en zwembaden zouden ook weer open mogen. De volgende plekken zouden weer open mogen met toegangstestenL bioscopen, theaters, musea en professionele sportwedstrijden met publiek.

Op het punt van toegangstesten zit nu een vertraging. De proefevenementen en zogeheten Fieldlabs zijn goeddeels achter de rug en het idee was om met de ervaringen grootschaliger publieksvertier met toegangstesten mogelijk te maken. Maar om toegangstesten te kunnen verplichten, is een juridische basis nodig.

De wetgeving ligt al twee weken in de Kamer. Maar de Tweede Kamer spreekt er pas volgende week over, de Eerste Kamer nog weer een week later.

Voordat de wet is ingevoerd, is het al juni. Meerdere partijen vragen zich af of ze die ’testsamenleving’ überhaupt nog wel willen.

ZIEN: Davina Michelle in bikini is iets wat je gezien wil hebben in het leven!

Harde uitspraken: André Hazes hoopt dat zoontje ooit begrijpt waarom hij Monique vernederd en ‘gedumpt’ heeft