in

Deze moeder publiceert een foto van haar baby. Wat later overlijdt de baby en iedereen had het kunnen weten.

Het is de taak van iedere moeder het welzijn van haar kind te beschermen. Zo dacht ook de Amerikaanse Holly Wagner. Ze deed daarom de veiligheidsgordels om bij haar twee zonen Connor, 3 jaar, en Cameron, 11 maanden oud. Dat ze daarbij een fatale fout had gemaakt, was haar geenszins duidelijk.

Op 27 april 2013 vertrekt Holly’s partner in de auto met de beide kinderen op de achterbank. Hij moet opeens bruusk stoppen omdat hij een stopbord niet heeft gezien. De gevolgen van deze verwardheid zijn echter niet meer tegen te houden. De auto wordt geraakt en in het ongeval raken alle drie gewond. Thuis krijgt Holly bericht van de politie die haar van het ongeval op de hoogte brengt. In het ziekenhuis leert ze dat haar man en haar oudste zoon er met enkele builen en schrammen vanaf zijn gekomen.

Met de kleine Cameron gaat het een pak slechter. In de botsing is de ondersteuning van het kinderzitje ter hoogte van de borst doorgebroken. Het kind werd door de voorruit gekatapulteerd en is nu toe aan een aantal spoedoperaties. Echter, de verwondingen zijn te ernstig.

Lees ook  Dit is de vriendin van Martin Garrix, en ze is oogverblindend mooi:

De artsen stellen Holly voor een onmogelijke keuze: of de kleine sterft weldra omwille van de behandeling of ze zetten de apparaten af. Holly’s hart breekt in duizend stukken. Ze kiest voor stopzetten. Ze kan het leiden van haar baby niet meer aanzien. Op 13 mei slaapt de kleien jongen in haar armen in.

De politie legt haar uit waarom dit gebeurde. De veiligheidsgordel was veel te hoog vastgemaakt. De gordel zat te los en het zitje was te groot voor het kind. De grootste fout echter was dat ze het zitje met zicht naar voren had vastgemaakt. Baby’s hebben een zwaar hoofd in vergelijking met de rest van hun lichaam en in een botsing is de fysische kracht gewoon te groot. Daarom moeten baby’s en kleuters tot vier jaar oud met zicht naar achteren worden vastgemaakt. Het zitje geeft zo steun aan het hoofd en de kracht van de impact wordt gelijkmatig verdeeld.

Lees ook  Deze moeder overlijdt doordat de dokter een verschrikkelijke ziekte verzwijgt. Schandalig dit!

Enkele weken voor het ongeval publiceerde Holly nog een foto van haar baby in het zitje in de auto. Het kind was verkeerd vastgemaakt maar niemand die er iets van zei. Holly dacht dat ze alles goed deed. Tegenwoordig houdt Holly zich bezig met ouders te informeren over het correcte gebruik van een babyzitje in de auto om dit soort voorvallen te vermijden. Ze legt uit op de sociale media hoe het wel moet, geeft tips en interviews.

Nochtans blijven vele ouders dagelijks dezelfde fout maken. Ze maken hun kind verkeerd vast in de auto en de zitjes zijn vaak niet geschikt. Het is daarom van het allerhoogste belang dat ouders zich goed laten informeren bij de aanschaf van een kinderzitje zodat moeders hun kinderen niet hoeven te verliezen aan onwetendheid.

Deel deze belangrijke informatie met je vrienden en familie op Facebook!

Ze weten niet goed wat het is maar ze zorgen er met veel aandacht voor. Een onwaarschijnlijk verhaal

Dit fragiele meisje omarmt deze ezel. Dan heeft er een klein wonder plaats!