in

Deze moeder overlijdt doordat de dokter een verschrikkelijke ziekte verzwijgt. Schandalig dit!

Een huisarts of dokter zou degene moeten zijn die je ten allen tijde kunt vertrouwen. Je zou er in ieder geval van op aan moeten kunnen dat deze personen altijd de waarheid vertellen. Helaas blijkt dat niet altijd waar te zijn.

Een huisarts of arts zou moeten fungeren als een vertrouwenspersoon. Je gaat er immers met je meest intieme problemen naartoe. Zo ook de 44-jarige Adelheid Wijnant uit België, moeder van drie kinderen van negen, elf en twaalf jaar. Zij ging in 2005 naar de gynaecoloog toe om een uitstrijkje te laten maken. Volgens de gynaecoloog was er niets afwijkends aan de hand. Helaas bleek dit een grote leugen te zijn die er voor heeft gezorgd dat Adelheid nu is overleden.

Lees ook  Man zijn huis is toevluchtsoord voor stervende kinderen – al meer dan 80 kinderen stierven daar

De gynaecoloog van Adelheid, Daniëlla B. verzweeg dat de resultaten van haar uitstrijkje niet normaal waren. Sterker nog, het uitstrijkje gaf zeer afwijkende waarden aan; iets wat wijst op een voorstadium van kanker. Twee jaar later gaat Adelheid weer naar dezelfde gynaecoloog en weer worden er alarmerende waarden gevonden. Weer verzwijgt Daniëlla B. dit.

Zelfs wanneer Adelheid klaagt over bloedverlies wordt er niks aan gedaan. Maanden later komt ze terug met dezelfde klachten, weer wordt er geen actie ondernomen. Op het moment dat Wijnant erachter komt dat ze baarmoederhalskanker heeft op 26 augustus 2010 is het al te laat. In 2013 overleed ze aan de slopende ziekte. De gynaecoloog kon het naar eigen zeggen ‘niet aan’ om haar patiënt in te lichten. Als ze dit wel tijdig had gedaan had Adelheid een kans op overleven gehad. Ze wordt binnenkort veroordeeld.

Lees ook  Jonge meiden in Haarlem schrikken zich rot van naaktloper achter boom.

Wij vinden het schandalig dat zoiets kan gebeuren en leven met de familie van Adelheid mee.

Hoe Michael P. langzaam veranderde in een Monster door zijn schele oog

Ga je bijna op vakantie? Lees dit dan even, je drinkt hierna nooit meer uit hotelglazen!