in

Deze jongen wordt geboren met twee gezichten. De ouders wordt aangeraden om hem “te verlossen.” 13 jaar later verrast hij iedereen.

Waarschuwing: Dit artikel bevat foto’s die op sommige lezers schokkend zouden kunnen overkomen.

Brandy en Joshua Johnson uit Missouri in de VS verheugden zich op de geboorte van hun derde kind. Ze hadden zelfs al een passende naam gekozen: Tres. Maar toen hun zoon het levenslicht zag, wisten ze meteen dat er iets niet klopte. De diagnose van de artsen deed hun wereld instorten.

De dokters gaven de kleine Tres geen enkele overlevingskans. De jongen werd geboren met een extreem zeldzame, en vaak dodelijke, afwijking: diprosopus. Daarbij is een deel of vaak het hele gezicht gedupliceerd.

Door deze aandoening is zijn gezichtje zwaar misvormd. Zijn ogen staan erg ver uit elkaar, hij heeft dubbele neusgaten en dat wekt de indruk alsof de jongen twee gezichten heeft. Voor Tres waren er slechts 36 gelijkaardige gevallen bekend – van wie geen enkele baby overleefde.

Omdat de misvormde schedelknoken ook voor extra druk op de hersenen zorgden, waren ook zijn cognitieve vaardigheden beperkt. De dokters meenden dat Tres wellicht nooit iets zou kunnen leren, laat staan lopen of praten. Niettemin gaven zijn ouders de hoop nooit op.

Lees ook  Als je last hebt van kniepijn of iemand kent die dat heeft, dan zou je deze techniek eens moeten proberen

In het openbaar moesten de ouders zich vaak verantwoorden. Van vreemden kregen ze de aanbeveling om hem “te verlossen.” Het kind verdiende het niet om met zo’n aandoening te moeten leven. Maar dergelijke “oplossing” was het laatste waar de ouders aan dachten.

Na enkele jaren begon de jongen ook aan epileptische aanvallen te lijden. Hij had tot 400 aanvallen per dag. Omdat de artsen niet meteen een oplossing hadden, trokken de ouders zelf op onderzoek uit. Toen ontdekten ze iets dat het leven van Tres drastisch zou veranderen: cannabisolie.

Dankzij de olie verbeterde zijn toestand aanzienlijk: “Ik deed veel research en al na de eerste week dat we de olie gebruikten, liepen de aanvallen terug met 40 procent per dag. Ook zijn cognitieve vaardigheden verbeterden en hij kwam goed bij: van 18 naar 34 kg. Hij groeit nu sneller, wordt krachtiger en slimmer. Cannabisolie gebruiken was de beste beslissing die ik ooit genomen heb”, zegt Brandy.

Lees ook  Heb je Buikpijn in deze 9 zones van je buik? Dit probeert je BUIK te vertellen!

Tres laat zich niet zomaar klein krijgen. Onlangs vierde de jongen zelfs zijn dertiende verjaardag. “Dat hij zo oud geworden is, is op zich al een reden om te vieren. Ik kan het nauwelijks geloven dat hij het zo ver geschopt heeft. De voorbije 13 jaren waren een voortdurende strijd om te overleven”, aldus zijn moeder.

“Ik ben opgehouden met tellen hoe vaak men ons zei dat hij het niet zou halen. Maar vandaag is hij een tiener en we negeren gewoon alle prognoses. We beschouwen elke nieuwe dag met hem als een geschenk.”

Het echtpaar riep een crowdfundingcampagne in het leven om de verdere behandeling van hun zoon te kunnen betalen. Het is werkelijk inspirerend hoe deze familie dag na dag voor hun zoon vecht. Tres bewijst dat men de hoop nooit mag opgeven. We wensen dit gezin nog veel geluk en kracht toe!

Populair speeltje ontploft in het gezicht van zijn zoontje – nu wil papa anderen waarschuwen.

Politieagenten die in het midden van het winkelcentrum een peuter opmerken, doen een brutale vaststelling.