in

Deze jongen komt het hospitaal binnen met een open buik. De dokteres hoort wat de oorzaak is en kan het niet geloven!

Opgelet, dit artikel bevat beelden die als storend kunnen worden ervaren.

Isabelle Innis is een jonge Amerikaanse die in Oeganda werkt als vrijwilligster in een ziekenhuis in Kampala, de hoofdstad.

Op een dag wordt er een jongetje binnen gebracht. Hij heet George en is 12. Hij reisde vier uur per moto om van zijn dorp tot het ziekenhuis te geraken.

De staat waarin de dokters de jongen aantreffen is gekmakend. Hij lijdt aan een vergevorderde buiktyfus. Hij wordt onmiddellijk onder handen genomen. Dat is een hele opluchting, zijn broer is kort daarvoor overleden.

“Zoals vele mensen in kleien dorpjes in Oeganda,” vertelt Isabelle, “heeft George geen toegang tot drinkbaar water. Zo heeft hij tyfus opgelopen. Hij was er vreselijk aan toe en zijn genezing zou erg veel tijd in beslag nemen. De laatste drie maanden hebben we een hechte band met hem opgebouwd.”

George mag het ziekenhuisbed niet uit en Isabelle blijft uren bij hem. Ze werden als twee handen op één buik.

Lees ook  Man laat 50 jaar haar groeien! Er groeit zelfs schimmel op zijn haar nu!

George houdt aan de behandeling een enorm litteken over op zijn buik.

“Toen we George terugbrachten naar zijn dorp, vroegen de dorpbewoners ons om hulp,” zei Isabelle,”ze zeiden: ‘drinkbaar water’.”

Isabelle keert terug naar de VS maar ze heeft niet vergeten wat George en zijn familie hadden gevraagd. Ze is er danig van onder de indruk en is er zelfs een andere mens door geworden.

“Ik kom uit een land waar mensen zwembaden en waterbedden hebben, maar niemand vindt dat genoeg reden om gelukkig ter zijn. George en zijn dorpsgenoten slapen op de grond en toch genieten ze van het leven, zelfs al hebben ze geen drinkbaar water.”

De jonge vrouw ging dan maar op zoek naar sponsors. Ze vraagt familie en vrienden om haar te helpen.

“Ik wil een waterput graven. Ik doe het vooral voor George, mijn dierbare vriend met het gigantische litteken, een enorm hart en een verhaal dat moet worden verteld!”

Lees ook  Gaby Blaaser verklaart haar afwezigheid op Instagram

Ze bereikt haar doel. Ze vliegt terug naar Oeganda samen met enkele vrienden en bouwen een waterput voor het dorp. Ze vinden drinkbaar water en heel het dorp is uitzinnig van vreugde. Met solidariteit en veel doorzetting heeft Isabelle het leven van George en zijn lotgenoten aanzienlijk verbeterd.

Bekijk hier een video over Isabelles strijd voor drinkbaar water.

Soms kan een ontmoeting grote gevolgen hebben. Dit verhaal levert het bewijs. Isabelle leerde George kennen en drie jaar later heeft zijn dorp een waterput. Daarmee heeft ze de dierbaarste wens van het dorp verwezenlijkt en zo levens gered. Dat leert ons dat als we echt iets willen, dat we dat dan perfect kunnen bereiken als we er ons volledig voor inzetten.

Deel dit artikel met je familie en vrienden op Facebook.

Een vrachtwagen maakt een einde aan haar leven. Wat ze achterlaat is stof om heel de wereld tot nadenken te stemmen!

Oude verwaarloosde man wordt uit winkels weggestuurd – dan onthult hij geheim aan verbaasde winkelier