in

Deze jongen kan niet slapen. Maar als een vlezige tong zijn wangen likt, vindt hij een waar genoegen!

Het gaat slecht met Tupper Dunlop. Hij kan amper slapen en bij het minste geruis schiet hij wakker. Ook reageert hij niet als men hem roept, maar dat is minder erg.

Als Tupper twee is merken de dokters dat de jongen autistisch is. Hij heeft elke nacht nachtmerries, slaapt slechts drie tot zes uur en huilt hevig en slaat om hem heen. Hij kan niet meer dan 45 minuten aan een stuk slapen. Nancy Dunlop en haar man kunnen het niet meer aanzien.

“Ouder zijn van een kind dat amper slaapt is emotioneel en fysiek erg zwaar,” zei Nancy tegen CBS Nieuws. “Het is heftig om met een kind te leven dat constant huilt, schreeuwt, zonder dat we kunnen weten wat er aan de hand is. Je staat er hulpeloos bij en je hebt geen idee wat je moet doen om je kind te helpen.”

Toen kwam er plots een paar uit Winnipeg, Canada, op een idee dat het leven van het kind een pak aangenamer zou kunnen maken.

Lees ook  Elf maanden oude Teleza uit Malawi gaat dood zonder Nederlands paspoort

Tupper is gek van dieren en hij vindt het heerlijk om tijd met ze te spenderen. Daarom lijkt het hen een goed idee een hond ter gezelschap in huis te nemen. Lego, een witte labrador, wordt al snel de beste vriend van de jonge Tupper. Er volgde kort daarop goed nieuws. Tupper deed het steeds beter en kon steeds beter slapen.

Sinds de komst van de hond kan de jongen nu acht tot tien uur aan een stuk doorslapen. Als de nachtmerries komen, likt Lego het gezicht van de jongen en dat kalmeert hem merkbaar. Ook overdag is de aanwezigheid van de hond een geschenk. Tupper leert zich beter te concentreren en te praten. Ze gaan ook samen naar school.

Als de jongen bijvoorbeeld doodmoe is, dan brengt Lego zijn speelgoed naar hem toe of legt zich bij hem om hem geborgenheid te geven. Tupper kan zich beetje bij beetje uit zijn vicieuze cirkel bevrijden en hoeft niet meer te stampen en om hem heen te slaan. De dagelijkse routine is weer dragelijk geworden voor het ouderpaar. Het enige probleem dat ze nog hebben is dat Tupper geen gevaar kan inschatten en daardoor hebben ze af en toe nog wel ongelukjes. Maar zijn vriend de viervoeter zorgt voor hem. Tupper en Lego hangen aan elkaar vast zodat, moest Tupper er als een gek vandoor gaan, kan Lego hem tegenhouden en behouden voor kwetsuren en ongevallen.

Lees ook  Iets sloeg op zijn achterhoofd. 10 dagen later kijkt hij naar zijn lichaam en kan zijn tranen niet bedwingen.

Het zijn maar een handvol voorbeelden van wat Lego voor de jongen doet. Elke dag zorgt de hond voor hem en ze houden er natuurlijk een zeer innige vriendschap aan over.

Deel dit artikel met je familie en vrienden op Facebook.

De politie vindt een duif met een rugzakje. Wat ze daarin vinden, gaat hun verbeelding te boven!

Een onderzoeker verstopt camera’s nabij de oude kerncentrale van Tsjernobyl. Hij contacteert onmiddellijk de regering als hij de beelden heeft bekeken!