in

Deze jonge vrouw doet haar portemonnee open om een bedelaar geld te geven. Een moment later kan ze zichzelf niet meer in de spiegel herkennen

Katie Piper is een jonge vrouw uit Engeland die werkelijk alles had wat men zich maar kan wensen: ze was gelukkig, had een goede jeugd, joeg haar droom na om model te worden, en was bovendien ook nog eens ontzettend knap. Maar dat zou plotsklaps allemaal veranderen.

In 2008 stonden de mannen voor haar in de rij, maar dat interesseerde haar weinig. Het stoorde haar dat ze omwille van haar schoonheid als een “trofee” beschouwd werd. Op een dag kreeg ze via Facebook een bericht van de 28-jarige Daniel Lynch. Hoewel ze hem niet persoonlijk kende, hadden ze heel wat vrienden gemeenschappelijk, dus zag ze er geen graten in om te antwoorden.

Daniel zag er niet alleen goed uit, hij was ook intelligent en welstellend. Ze ontmoetten elkaar voor het eerst in een club in Londen en het klikte meteen. Het beviel Katie wel hoe attent en voorkomend Daniel wel was.

Enkele dagen later biechtte Daniel op dat hij op haar verliefd was. Dat vond Katie een beetje jaar en ze begon zich af te vragen in welke mate Daniel wel de waarheid had gesproken over zichzelf. Met de tijd begon ze meer en meer aan zijn woorden te twijfelen, want niets van wat hij zei stemde overeen met wat ze kon zien.

Na verloop van tijd begon het haar ook op te vallen dat hij op erg kleine dingen meteen agressief reageerde. Katie’s vrienden raden haar aan om niet meer met hem af te spreken. Ondertussen gingen ze al twee weken samen uit. Niettemin bracht ze ook het volgende weekend nog met hem door.

In het hotel waar ze het weekend zouden doorbrengen gebeurt plotseling iets gruwelijk: Katie werd door Daniel geslagen. Ook vergreep hij zich aan haar.

Lees ook  Donkere rappers zijn helemaal klaar met ‘racistische’ André Hazes

“De man van wie ik dacht dat het een vriend is, heeft me verkracht. Ik voelde met mijn hand op mijn achterhoofd en voelde het bloed stromen.” Zo beschrijft Katie het in haar autobiografie “Beautiful.” Ze smeekte om haar naar het ziekenhuis te brengen. Maar in plaats daarvan gooide hij haar op bed en vergreep zich aan haar. Daniel begon vervolgens met een scheermesje in haar armen te snijden en dreigde ermee haar om te brengen.

Daarna verliet hij de kamer en zei dat ze niemand mocht vertellen wat er gebeurd was.

Toen haar wonden in het ziekenhuis verzorgd werden, vertelde ze inderdaad niemand wat er gebeurd was. Zoveel angst had ze van Daniel …

In de daaropvolgende dagen liet Daniel de jonge vrouw geen seconde met rust. Twee dagen na de feiten vertelde hij Katie dat ze een e-mail van hem moest lezen en dat hij een cadeautje had voor haar. Aangezien Katie thuis geen internet had, moest ze daarvoor naar een nabijgelegen internetcafé.

Daar zag ze een bedelaar met een kopje in de hand. Hij kwam naar haar toe en dacht dat hij geld ging vragen. Maar voor ze iets kon doen, gooide de bedelaar de inhoud van de beker vol in haar aangezicht.

“Eerst begreep ik niet wat er gebeurd was, maar dan voelde ik de pijn. Het was een helse lijdensweg, iets wat ik nog nooit gevoeld had. De pijn schoot door mijn hele lichaam. Mijn gezicht brandde zo hevig dat ik dacht dat ik helemaal in vlammen zou opgaan.”

Dit was het geschenk dat Daniel voor Katie in gedachten had: het was zwavelzuur om haar mooie gezicht voorgoed te verminken.

Ze voelde haar huid smelten als kaarsvet en liep het internetcafé binnen. Kort daarop arriveerde de ambulance die haar naar het ziekenhuis overbracht. Daar werd vastgesteld dat ze niet alleen derdegraadsbrandwonden had, maar dat ze blind was aan één oog en dat ook haar mond en slokdarm verwoest waren. Verder verminkte het zuur nog andere lichaamsdelen omdat het over haar lijf naar beneden was gestroomd.

Lees ook  Hallo daar: zó ziet de dochter van Gordon Ramsay eruit en ze is superknap

In het ziekenhuis besloten de artsen om haar 12 dagen in een kunstmatige coma te houden. Dan werd begonnen aan een eerste van in totaal 40 operaties om haar gezicht te herstellen.

Katie was alles verloren: haar baan, haar gezicht en haar waardigheid. Ze kon haar eigen spiegelbeeld niet meer verdragen. Maar Katie wilde niet eeuwig in ellende leven. Het zou Daniel niet lukken om haar te vernietigen.

In 2009 ziet Katie in dat haar verschrikkelijke ervaring anderen misschien kan helpen: “Ik heb het overleefd. Ik heb besloten om te vechten. Ik heb geleerd om van mijn littekens te houden, omdat ze me een nieuwe kans in het leven gaven.”

De woorden van Katie zijn echt inspirerend. Ze heeft gevochten om haar leven en werk terug te krijgen. Ze is nu gelukkig getrouwd en heeft een dochter.

Daniel werd ondertussen veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. De medeplichtige bedelaar bleek Stefan Sylvestre te zijn. Ook hij zit levenslang achter slot en grendel. Achteraf bleek dat Daniel al eens gearresteerd werd voor een aanval met kokend water.

Katie werpt zich nu op als rolmodel voor vrouwen die door hun partners werden aangevallen, en meer in het bijzonder voor slachtoffers van zuuraanvallen. In het Verenigd Koninkrijk is ze ondertussen uitgegroeid tot een ware beroemdheid. Ze is erin geslaagd om haar leven weer helemaal op te bouwen. We kunnen alleen maar bewondering hebben voor haar mentale kracht!

DEEL het inspirerende verhaal van Katie met je vrienden!

Deze nuchtere, simpele Hollandse meiden zeggen rake en rare dingen, waardoor je gegarandeerd in lachen uitbarst!

De foto van een peuter, die op een stuk karton slaapt, gaat viraal. Dit is het verhaal erachter