in

Deze insect duikt overal op in Nederland: Ze richten THUIS enorme schade aan!

Jaren geleden was het papiervisje een redelijk onbekende ongedierte-soort. Zijn broer, het zilvervisje, kwam vele malen vaker voor in Nederland. Dat is echter allang niet meer zo. Steeds vaker komen papiervisjes voor in huizen en bij bedrijven. Ze kunnen de nodige schade toebrengen aan papieren spullen. Zo vreten ze aan behang, boeken, schilderijen en archiefmateriaal.

Ze verspreiden zich via naden en kieren door jouw huis. Hun aanwezigheid is storend en vervelend. Bovendien zijn ze moeilijk te bestrijden en komen ze in tienduizenden nieuwbouw huizen in Nederland voor. Kijk je niet uit? Dan kunnen ze enorm schade aanrichten.

De toename van het aantal papiervisjes gaat onder andere gepaard met de toename van het aantal nieuwbouwhuizen in Nederland. Papiervisjes komen het liefst voor in goed geïsoleerde en warme huizen. Velen van ons kennen het beestje ook wel als het boekenvisje.

Hoe kunt u papiervisjes herkennen?
Het komt veelvuldig voor dat het papiervisje wordt aangezien voor een zilvervisje. Deze vergissing kan grote gevolgen hebben, want het papiervisjes veroorzaakt namelijk méér schade dan het zilvervisje! Tijdig papiervisjes herkennen is daarom ontzettend belangrijk, zodat papiervisjes bestrijden in huis niet nodig is.

Lees ook  VERMISTE HOND BINKY IN PUTTEN IS ZOJUIST GEVONDEN !

Hoewel het papiervisje qua uiterlijk erg lijkt op het zilvervisje, zijn er wel degelijk verschillen tussen de twee plaagdieren waarvoor u wel even goed moet kijken:

– Papiervisjes zijn donkergrijs van kleur met wat spikkels terwijl zilvervisjes glanzend grijs zijn.
– Papiervisjes worden ongeveer 15mm en zijn daarmee langer dan zilvervisjes, die worden ongeveer 7 tot 12mm
– Naast hun uiterlijk zijn er nog meer verschillen, enkel zult u ze daar minder snel aan kunnen herkennen:

– Papiervisjes kunnen vele malen ouder worden dan zilvervisjes.
– Zilvervisjes vertoeven vaak enkel op vochtige plaatsen terwijl papiervisjes zich door het hele huis heen bewegen.
– Zilvervisjes kunnen enige tijd zonder voedsel, papiervisjes niet.
– Papiervisjes kunnen meer schade aanrichten dan zilvervisjes.

Lees ook  Vrouw geeft borstvoeding in auto: agent dreigt met boete

Hoe kunt u papiervisjes voorkomen?
Papiervisjes kunnen belangrijke documenten in uw pand dus enorm beschadigen. U wilt dit ongetwijfeld graag voorkomen. Daarvoor hebben wij een aantal handige tips:

Bewaar geen belangrijke documenten in ruimtes waar extra warmte wordt gegenereerd. Bijvoorbeeld op zolder of in de kelder bij de CV-ketel. Dicht kieren en gaatjes tijdig zodat de papiervisjes zich niet gemakkelijk kunnen verplaatsen. Zorg dat het behang strak tegen de muur zit en er zo min mogelijk naden terug te vinden zijn. Daar kruipen papiervisjes in huis graag tussen. Controleer kunstwerken en boeken regelmatig op schade. Papiervisjes houden van een warme en vochtige omgeving. Papiervisjes kunnen ook in een iets drogere omgeving overleven. Je maakt het de beestjes moeilijk door je huis goed te ventileren: daarmee zorg je dat het huis niet te vochtig wordt.

Deel deze tips verder met je familieleden!

Als haar zoon verbrandt, wikkelt ze hem in lompen en laat ze hem “uitrusten”. Een jaar later zijn de politieagenten geschokt als ze zijn lichaam zien

Exitpoll: VVD OPNIEUW de grootste !!