in

Deze drie onderwerpen zullen het hart van een moeder altijd pijn doen…

Moeders worden gezien als een universeel referentiepunt in het leven van een kind. Ook als de kinderen volwassen zijn geworden, blijven moeders fundamentele figuren, ondanks het feit dat de relaties veranderen.

Tijdens het opvoeden komt het nou eenmaal voor dat kinderen wel eens vervelend of ondraaglijk zijn, voor volwassen kinderen leiden discussies soms uit in ruzies waarbij we dingen vanuit onze emotie roepen of zeggen die wij eigenlijk niet menen.

Volwassen kinderen beseffen heel goed dat een moeder alleen maar het beste voor hen wil, en om die reden spreekt en handelt ze.

Moeders zijn over het algemeen vergevingsgezind, maar er zijn drie dingen die je je moeder nooit aan zou moeten doen om te voorkomen dat je haar pijn doet:

Onverschilligheid:
Iets waar moeders slecht tegen kunnen is onverschilligheid. Behandel een moeder niet onverschillig, alsof ze niet bestaat of de tijd met haar niet de moeite waard is.

Zij die haar hele leven aan jou wijdt, en die altijd voor je klaar zal staan om je te helpen en vergezellen.

Wanneer haar aandacht als ‘te veel’ overkomt, kan het vermoeiend zijn of irritatie opwekken, maar vergeet niet dat ze alleen maar de beste bedoelingen heeft.

Lees ook  Mama was doodsbang toen haar 10 maanden oude zoon kronkelde van de pijn. Dan ziet ze DIT op hem kruipen en haast zich naar het ziekenhuis.

Het is logisch dat ze deel wil blijven uitmaken over hun leven. Haar kinderen zullen immers altijd het centrale deel van haar leven zijn.

Negeer je moeder daarom niet, maar beantwoord al haar vragen en behandel haar met respect zoals je zelf ook behandeld zou willen worden, zelfs als het ongemakkelijk wordt. Hiermee zal je je moeder gelukkig maken.

De ruzies tussen broers en zussen
De liefde van een moeder voor haar kinderen is onvoorwaardelijk. Desondanks dat kinderen van elkaar verschillen, kan zij zichzelf op verschillende manieren manifesteren.

Mede om deze redenen kan een moeder het niet verdragen wanneer broers en/of zussen met elkaar ruzie hebben.

Zij heeft jullie samen zien opgroeien en weet als geen ander hoeveel jullie op elkaar lijken en aan elkaar zijn gehecht. Het is die diepe liefde die jullie verenigt.

Ook al is er ruzie geweest en zie je het niet duidelijk. Een moeder denk aan haar familie als een vredig en sereen nest. Dit maakt haar gelukkig.

Lees ook  Ze proberen een man te doden en zijn geld te stelen. Algauw ontdekken ze dat hij een veteraan is die wel een robbertje kan vechten.

Niets is erger voor een moeder om te zien dat broers en/of zussen ruzie hebben. Probeer daarom geen ruzie met je broers en zussen te maken, Het is niet erg als jullie verschillen van mening.

Probeer elkaar te begrijpen en heb respect voor elkaar, denkend aan het goede dat er tussen jullie is.

Erkenning
De liefde van een moeder is onvoorwaardelijk. Het enige dat zij wil is dat haar kinderen gelukkig en gezond zijn.

Echter betekent dit niet dat ze geen waardering en aandacht van haar kinderen zou willen ontvangen.

Een knuffel, omhelzing of een kus zijn de mooiste beloningen die een moeder kan krijgen. Natuurlijk kan het ook fijn zijn om je moeder een handje te helpen in huis of haar te vergezellen tijdens leuke film of de boodschappen.

Verras je moeder eens door samen iets leuks te doen. Lekker een dagje winkelen in een andere stad of naar een tentoonstelling – je zal haar gelukkig maken omdat jij het belangrijkste in haar leven bent.

Sylvana IJsselmuiden heeft een only fans account aangemaakt – De 1e foto

Schedel met zonnebril op schoorsteen blijkt die van man die al acht jaar vermist is