in

Deze dakloze trekt de spijkers uit het gezicht van het meisje. Voor 22 mensen komt echter alle hulp te laat.

De verschrikkelijke beelden van de aanslag in Manchester op maandagavond zijn nog op onze netvliezen gebrand. Bij een popconcert van zangeres Ariana Grande in de Arena van Manchester blaast een geschifte zich op en neemt 22 mensen mee in de dood, waaronder vele jonge concertbezoekers.

Stephen Jones woont al jaren op straat in de buurt van de concertzaal. Hij hoort de explosie die hij eerst voor vuurwerk neemt. Als hem de realiteit duidelijk is, rent de 35-jarige ter hulp. “Er waren zovele kinderen, allemaal onder het bloed, huilend en schreeuwend,” herinnert hij zich. “Ik moest spijkers uit de armen van kinderen trekken, een meisje had zelfs een spijker in het gezicht.”

Ook dakloze Chris Porter is die avond in de buurt in de hoop een beetje geld te kunnen krijgen van de massa mensen die het concert bezoekt. De explosie schudt de man dooreen. “Ik hoorde een knal en zag een witte flits en rook en uiteindelijk hoorde ik het geschreeuw…”

Lees ook  11-jarig meisje krijgt sprookjesachtige schoolbalervaring nadat ze te horen kreeg dat ze nog maar enkele maanden te leven heeft.

“Overal lagen mensen op de grond. Een klein meisje dat ik zag had geen benen meer. Ik greep een T-shirt van de fanstand en wikkelde haar erin,” vertelde Chris. “Een vrouw met zware hoofdwonden stierf in mijn armen. Ze was 60 jaar oud en zei me nog dat ze naar het concert was gekomen met haar familie. Sindsdien heb ik alleen nog gehuild. Ik kan het lawaai en het geschreeuw niet uit mijn hoofd zetten. Het is vreselijke om te zeggen maar de plek rook naar aangebrand vlees. Het ergste van al was dat het een concert voor kinderen was.”

Lees ook  Een man brak de muur van zijn kelder uit. Wat hij daarachter aantrof, was onverklaarbaar

Eens hun daden bekend werden, werden beiden mannen tot helden uitgeroepen. Maar Stephen Jones wil daar niets van weten. “Het wil niet zeggen dat ik als dakloze geen hart heb of geen menselijkheid. Het is gewoon menselijk instinct om te helpen als mensen in nood zijn. En dit waren kinderen! Ik zou het mezelf nooit vergeven hebben als ik was weggelopen en al die kinderen alleen achter had gelaten.

Voor 22 mensen komt alle hulp jammer genoeg te laat. 59 Gewonden worden naar het ziekenhuis gebracht. Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden en slachtoffers van deze laffe aanslag waarbij zovele onschuldige mensen het leven lieten.

Deel dit artikel met je familie en vrienden op Fracebook.

Bron: The Sun

Hij legt de dode poes op een zak in de woonkamer. Het is hartverscheurend wat meteen daarna te zien is.

Deze zussen werden achtergelaten na hun geboorte. 43 Jaar later komen ze te weten wie hun moeder was.