in

Deze baby’s raakten zwaar verbrand. 27 jaar later zien ze er ZO uit!

Op 21 september 1988 werd de eeneiige Traf, Jordan en Chandra op zo een fatale wijze door het lot getroffen dat je met verstomming zal achterblijven. De drie kleine Texaantjes waren nog baby’s en konden niet weten wat er de volgende dag stond te gebeuren.

De drieling was nog geen 17 maanden oud, toen hun huis ’s nachts door een brand werd vernield. Maar het wordt nog erger: hun moeder Patti liet het leven in deze brandende hel.

Wanneer de vlammen om zich heen sloegen probeerde de vader het leven van zijn drieling te redden: ze sliepen nog in hun wiegjes toen de vader een raam insloeg om hen te kunnen bereiken. De brandweer was op dat ogenblik nog niet toegekomen.

De brandweer bracht de baby’s onmiddellijk naar de spoedafdeling. Gedurende maanden moesten de baby’s op intensieve zorgen verblijven want ze hadden derdegraadsbrandwonden tot 30-45 procent van hun lichaampjes opgelopen. Dokters vreesden voor het leven van de drie schattige meisjes.

Hoewel de brand hevige pijnen had veroorzaakt en daar kwam nog de fysieke pijn van het verlies van hun moeder bij, hadden ze elkaar nog. Dit was absoluut cruciaal want later in hun leven zou het lot hen opnieuw treffen …

Lees ook  Dit is de reden waarom je een gaap nooit moet onderdrukken

Hun vader, die hen uit de vlammenzee had gered, stierf later in 2002 als gevolg van een overdosis drugs. Deze drie waren nu compleet verweesd en moesten bij hun grootmoeder intrekken.

Bovendien was hun huid compleet misvormd door de brand. Daarom moesten ze een dozijn operaties ondergaan zodat hun huid zou kunnen genezen.

Naarmate de drie opgroeien, werd het hen duidelijk: hun lichamen zouden er altijd anders uitzien dan die van hun klasgenootjes. Om die reden gingen ze altijd naar school met lange mouwen en boordevol make-up, om op die manier te ontsnappen aan de belachelijke beledigingen.

Ze voelden zich hun hele leven lang beschaamd om hoe ze eruitzagen. Ze werden vaak gepest of nagestaard omwille van hun littekens.

De meisjes beslisten echter om niet op te geven. Op een dag hoorde een van de drie zussen, Chandra, over een dokter genaamd Dr. Jill Waibel, die gespecialiseerd was in acne-littekens. Ze behandelde ook brandwonden.

Lees ook  Een bruidegom draait zich om en ziet zijn kersverse bruid aanwandelen. Ze heeft geen bruidskleed aan… dat had hij even niet zien aankomen!

De brandwonden van de zussen waren zo ernstig dat Dr. Waibel de operaties gratis uitvoerde. Speciaal voor Jordan was dit een geweldig geschenk want zij wilde snel trouwen. Nadat ze na de behandeling een jurk probeerde was ze overweldigd: “dit soort jurk had ik nooit kunnen dragen als ik was verder was opgegroeid met mijn littekens” zei ze.

De drie zussen hebben nu heel wat meer zelfvertrouwen en willen andere slachtoffers van brandwonden ondersteunen. Ze vinden dat anderen ook van de voordelen van dergelijke behandeling zouden moeten kunnen genieten.

En uiteindelijk: Sinds 2009 hebben 50.000 mensen met brandwonden deze behandeling ondergaan – en met klinkend succes.

Hun gezichten gaven mensen over de hele wereld moed, met als resultaat, dat velen onder hen eindelijk de angst overwonnen om het huis te verlaten. Deel het dramatische verhaal van deze moedige vrouwen met iedereen die je kent.

Lerares die op camera betrapt werd hoe ze een student mishandelde, komt er vanaf met misselijkmakend lichte straf.

De 9-jarige wordt op school uitgelachen als “flikker.” Maar als zijn moeder verneemt hoe zijn leraar reageert, springen de tranen in haar ogen.