in

Deze baby woog slechts 700 g en is misvormd. 9 jaar later doet hij DIT en maakt indruk op iedereen!

Toen Zak Jacob werd geboren in Cyprus stond het leven van de moeder voor een moment stil. Joanne Coates had nooit verwacht dat de dingen op die manier zouden gaan. Zak had 14 weken later geboren moeten worden. Maar hij belande dus in een couveuse en zijn lichaampje had niet genoeg kracht om zelf adem te halen. Bovendien was zijn gezichtje misvormd.

De pasgeborene woog 700 gram en leed aan een ernstig geval van hazenlip en gespleten verhemelte. Om precies te zijn, had Zak geen wang, neusholte, lip en niet het onderste deel van het rechteroog. De staat waarin hij geboren wordt is verschrikkelijk.

De artsen zeggen dat hij door zijn misvormde gezicht nooit een normaal leven zal lijden, als hij al overleeft. 2 weken later is de het kleintje stabiel en neemt Joanne hem mee naar haar huis in Manchester. In het ziekenhuis informeren ze haar over de andere medische problemen waaraan haar zoon zal lijden, inclusief hersenbloedingen en hartproblemen. De 4 volgende maanden zijn een constant gevecht. Maar Zak is een vechter!

Lees ook  Man stoot hoofd - nu groeit er een duivelse hoorn uit zijn schedel..

Dit geval van hazenlip is het ernstigste dat de doktoren in Manchester ooit gezien hebben. Vanwege de slechte behandeling die ze hem in Cyprus hebben gegeven, is Zak nu blind aan een oog. Maar dankzij talloze en extreem complexe operaties gedurende 9 jaar, is zijn gezicht geheel gereconstrueerd. Nu kan hij eten, praten en boven alles, lachen!

En dat is het geheime wapen van Zak: hij is altijd blij! “Een klein meisje noemde heem een keer een monster en hij begon zich als een te gedragen om haar nog meer angst aan te jagen”, vertelt Joanne. “Mensen wijzen hem na en kijken vaak naar hem, maar dat maakt hem niet uit. Hij gaat gewoon naar hun toe en zegt “ik heb een hazenlip en gespleten verhemelte, waarom kijk je naar me?”.

Lees ook  Nederlandse jongen (18) kritiek na val van balkon vijfde verdieping in Mallorca.

Maar in veel gevallen heeft Zak (die nun 9 jaar is) genoeg van de provocaties en het uit moeten leggen. Op die momenten heeft hij het beste antwoord van alles: zijn glimlach!

Met zijn open en opgewekte karakter, heeft Zak al veel vrienden gekregen op school en voor Joanne is hij de perfecte zoon. Een enorm voorbeeld van overwinning!

Hij bracht in vliegende haast zijn vriendin naar de spoedeisende hulp om te bevallen maar de artsen zeggen hem dat er helemaal geen baby’s zijn

De dokter stuurde de baby naar huis om te sterven. Maar toen de moeder haar dochter dit ziet doen grijpt ze de telefoon