in

Deze baby heeft in haar hele leven nog nooit suiker gegeten. Kijk nu hoe ze er vandaag uitziet!

Zoals elke moeder wil Shan Copper uit het Australische Brisbane alleen maar het beste voor haar kind. Haar dochter Grace is ondertussen 2 jaar oud en ziet er op het eerste zicht uit als een volkomen normaal kind. Ze is erg opgewekt en speelt graag met andere kinderen.

Maar anders dan andere kinderen, heeft ze nog maar één verkoudheid gehad. “Ze brengt veel tijd door met kinderen die vaak ziek zijn. Ze hebben loopneuzen, hoesten, verkoudheden, maar zij wordt simpelweg niet ziek”, vertelt de trotse moeder. Maar waarom is haar immuunsysteem zoveel sterker dan bij andere kinderen?

De moeder van Grace is ervan overtuigd dat alles te maken heeft met haar speciale dieet. Shan zelf lijdt aan verschillende voedingsallergieën, en schrapte daarom melk- en zuivelproducten, alsook gluten en verwerkte voedingswaren uit haar dieet. Zo kon ze haar gezondheidstoestand aanzienlijk verbeteren. Daarop kwam Shan tot de conclusie: wat voor haar goed is, kan voor haar kind onmogelijk slecht zijn.

Lees ook  Deze jongen is duidelijk voor gelijke behandeling tussen mannen en vrouwen!

Daarom voedt Shan haar dochter Grace sinds haar geboorte met het zogenaamde Paleo-dieet, ook wel bekend als het “stenen tijdperk” dieet. Dit dieet bestaat alleen uit voedingsmiddelen die mensen in het stenen tijdperk aten: eieren, noten, biologisch vlees, groenten, fruit en in het wild gevangen vis. De aanhangers van dit dieet zijn ervan overtuigd dat zo diabetes en hart- en vaatziektes vermeden worden.

Grace eet dus geen suiker, melk of brood. Een typische maaltijd bestaat bijvoorbeeld uit gebakken kip met gestoomde groentjes zoals broccoli en tomaten. Voedingsdeskundige Dr. Rosemary Stanton vindt dit dieet voor kinderen echter onnodig. Ze wijst erop dat ook in peulvruchten en granen belangrijke vezels, vitaminen en andere voedingsstoffen zitten die belangrijk zijn voor een gezonde ontwikkeling.

Lees ook  Vrouw uit zwembad gezet omwille van haar zwempak, zie jij waarom?

Shan begrijpt de kritiek echter niet. Ze veroordeelt ouders die hun kinderen regelmatig snoep en fastfood laten eten niet. Ze verheft het dieet van Grace ook niet tot een religie. Op verjaardagsfeestjes zal ze haar dochter niet verbieden om limonade te drinken of taart te eten. “Ik zal haar nooit zeggen dat ze op een feestje bepaalde dingen niet mag eten, maar zeg wel: ‘Ik heb een stukje broccoli voor je meegebracht.’”

Wat je ook van dit Paleo-dieet vindt, feit is dat we erover moeten waken dat onze kinderen een evenwichtig dieet volgen en dat fastfood en zoetigheid slechts af en toe op het menu staan.

DEEL dit bericht met je vrienden!

Hij noemt de jongen “het domste kind van de stad.” Maar hij heeft geen idee wat er werkelijk aan de hand is.

Dit gebeurt er als je je kat bij jou in bed laat slapen. Ik heb het altijd al vermoed, maar nu heeft de wetenschap het ook bewezen.