in

Deze 4 weken oude baby sliep rustig in de wieg – dan redde deze “speciale sok” zijn jonge leventje

Onlangs beleefden de ouders Ryan Golinski en Kate Crawford uit Philadelphia een echte nachtmerrie. Toen hun zoontje Bryce ongeveer 4 weken oud was moesten ze plots naar het ziekenhuis door onverwachte omstandigheden. Gelukkig hadden ze echter het gevaar op tijd ontdekt, en dit dankzij een speciale sok.

Ryan vertelt via Facebook over dit nieuw soort apparaat die aan de een van de voetjes van een baby kan worden geschoven. De sok controleert dan de hartslag en het zuurstofniveau van de baby, wanneer de ouders het kindje niet in de gaten aan het houden zijn.

Als de puls of zuurstofverlies boven of onder de normale waarden gaat stuurt de sok een signaal naar een app op de telefoon van de ouders, en waarschuwt hen zo voor potentieel gevaar.

Lees ook  Maak je toilet kraaknet met deze goedkope en makkelijke truc – het heeft onmiddellijk effect

De naam van de sok en de app is Owlet Smart Sock en de prijs is niet goedkoop aangezien de totale prijs neerkomt op 300 dollar, of ongeveer 250 euro. Maar als je het aan Ryan en Kate vraagt zullen ze je zeggen dat het de prijs volledig waard is.

Tijdens deze bewuste nacht waarschuwde de app dat de puls van Bryce ongeveer 286 slagen per minuut was. De ouders haastten zich daarom naar de slaapkamer van Bryce, maar ze twijfelden aan de juistheid van de informatie van de app, aangezien de kleine jongen rustig aan het slapen was.

Ze startten daarom de app nog eens op om te zien of het om een technische fout ging. Maar de app liet opnieuw hetzelfde resultaat zien. Ze beslisten daarom om toch maar naar het ziekenhuis te gaan, om zeker te zijn dat alles goed was met hun jonge zoontje.

Lees ook  Is borstzweet normaal? 8 dingen die vrouwen moeten weten over het zweten “daaronder”

Daar werd ontdekt dat Bryce leed aan supraventriculaire tachycardie, een soort hartritmestoornis die vooral bij jonge kinderen voorvalt. Deze aandoening kan ook fataal zijn wanneer deze niet tijdig wordt behandeld. Dankzij de app kan de kleine Bryce nu de behandeling krijgen die nodig is.

De ouders besloten daarom om hun ervaring op Facebook te delen, en willen andere ouders met jonge kinderen aanbevelen dit speciale sokje aan te schaffen.

Deze lerares ging trouwen, maar wat ze besluit met haar klas te doen is TE mooi!

Uil is doodmoe na gevecht voor zijn leven – kijk zijn reactie als deze man hem redt