in ,

Deze 2 euro muntstukken zijn duizenden euro’s waard en wereldwijd zeer gewild!

Deze 2 euro muntstukken zijn duizenden euro’s waard en wereldwijd zeer gewild!
door Zelfmaakideetjes

We hoeven je natuurlijk niet uit te leggen dat muntstukken veel minder waard zijn dan bankbiljetten. Maar er zijn gevallen waarin munten een (veel) hogere waarde hebben.

We hebben het dan over zeldzame munten, die als zodanig worden beschouwd omdat ze in zeer beperkte aantallen in omloop zijn of omdat er een productiefout in zit, die hun waarde aanzienlijk verhogen.

Zo zijn er in Europa enkele 2 euro muntstukken die tot duizenden euro’s waard kunnen zijn en die je zonder dat je het weet in je portemonnee zou kunnen hebben.

Als je slim bent neem je voortaan een kijkje op de achterkant van de munten zodat je niet per ongeluk een fortuin weggeeft.

Malta

Deze munt staat symbool voor de viering van de datum van de eerste verkiezingen in Malta, welke plaatsvond in 1849.

Voor de inwoners van het kleine eilandje is het van onschatbare waarde. Er zouden zo’n 430.000 stuks van in omloop zijn en de waarde wordt geschat op ongeveer 20 euro.

Lees ook  'Onze koning en koningin weigeren eigen tandartskosten te betalen'

Deze 2 euro muntstukken zijn duizenden euro’s waard en wereldwijd zeer gewild!
door Zelfmaakideetjes

Spanje

Deze munt viert de verjaardag van de Economische en Monetaire Unie, Er zijn er meerder gecreëerd die dezelfde gelegenheid vieren.

De waarde hangt van de munt hangt af van de editie en het jaar van uitbrengen. Hierdoor varieert de waarde van 60 tot zo’n 140 euro.

Slovenië

Deze munt viert de oprichting van de Europese Economische Gemeenschap. 50 jaar na ondertekening van dit verdrag is deze munt in een oplage van 40.000 geproduceerd. De waarde van de munt is ongeveer 40 euro.

Cyprus

Het kruisvormige beeldhouwwerk op de munt dateert uit de prehistorie en werd gevonden in Pomus, een stad in Cyprus.

Hoogstwaarschijnlijk vertegenwoordigd het het vrouwelijke symbool van vruchtbaarheid. Er zouden zo’n 90.000 stuk in omloop zijn en de waard bereikt zo’n 200 euro.

San Marino

Deze munt toont de halve buste van Bartolomeo Borghesi, een beroemde numismaticus (expert in munten en hun geschiedenis). Elke munt is zeldzaam en rond de 190 euro waard.

Lees ook  Minderjarigen op OnlyFans: ’14-jarige gebruikte oma’s paspoort’

Monaco

Ze zeggen wel eens dat in Monaco alles duurder is. Over deze 2 euro munt in kwestie kunnen we zeggen dat ie de kroon spant.

Op de munt zie je de beroemde Grace Kelly, die prinses werd in 1956 door haar huwelijk met rainier ||| van Monaco.

Mocht je deze munt in je portemonnee tegenkomen, dan heb je een goede dag te pakken! Op de veiling kan deze munt tot zelfs 3000 euro opbrengen.

Vaticaanstad

Deze munt staat voor de herdenken van de Jeugdag die in 2005 in Keulen werd gehouden. Er circuleren zon 100.000 exemplaren en hebben een waarde van ongeveer 300 euro

Je doet er dus slim aan om in het vervolg naar de achterkant van 2 euro munten te kijken voordat je hem uitgeeft, want het zou zomaar kunnen gebeuren dat je een zeldzame munt in handen hebt die je veel zou kunnen opleveren dan je denkt!

Het salaris (per optreden) en vermogen van Dries Roelvink

Liefhebbers van frikandellen opgelet: Hier eet je een enorme frikandel van 2 meter