in

De vrouw hoort een gekweld jammeren uit het bos. Wat daar uit de boom hangt zal je hart doen breken

Darya Stepantsova gaat ‘s avonds in de buurt van de Russische stad Chabarowsk langs een bos als ze plotseling een hartverscheurend geluid hoort: het gekwelde jammeren van een lijdend dier. Ze aarzelt niet en volgt het geluid het donkere bos in.

Wat ze midden in de dichte begroeiing vindt doet haar naar adem happen. Aan een boom opgeknoopt hangen vier kleine hondenpups. Afschuwlijke mensen hebben een touw om hun achterpoten gebonden en ze ondersteboven in de takken van de bomen gehangen om daar een langzame ellendige dood te sterven.

Lees ook  Zwanenhater slaat zwanen met wandelstok en schudt eieren

“Ik kan het niet geloven”, vertelt Darya. “Maar ze hingen recht voor me.” Met samengebeten tanden filmt ze het leed van de dieren een paar momenten om vast te leggen wat hen aangedaan is. Dan bevrijdt ze de van koude en uitputting trillende pups en brengt ze via de snelste weg naar de dierenarts.

Lees ook  Hond ligt verplicht dag en nacht aan de riem, dier in beslag genomen

De honden gaat het ondanks de doorstane kwelling verbazend goed. Darya hoopt dat de video zoveel mogelijk mensen bereikt om op dierenkwelling Rusland opmerkzaam te maken.

De vier pups herstellen zich goed en wachter er intussen op door vriendelijke mensen geadopteerd te worden. Hopelijk hebben ze daar deze keer meer geluk mee wie ze in handen krijgt.

Dit stel vlucht voor een wild dier. Maar als ze iets vreemds op zijn kop zien beginnen ze op te nemen

De buurtbewoners begrijpen niet waarom er gehuil uit de put komt. 11 dagen later halen ze er iets ongelooflijks uit.