in

De verpleegsters slaan op de oude vrouw in, tot ze hard moet huilen. Een verborgen camera registreerde deze laffe daders.

WAARSCHUWING: Dit artikel bevat beelden die door sommige lezers als schokkend ervaren kunnen worden.

Zoals veel oude en gebrekkige mensen die de klok rond verzorging nodig hebben, bracht Minnie Graham haar laatste levensjaren door in een senioren-zorgcentrum in de stad Garland in Texas (VS). De 98-jarige was niet alleen een zachtmoedige, vriendelijke dame, maar ook een trotse, zeer door haar familie geliefde over-overgrootmoeder.

Maar op een dag vertelde ze haar kleindochters, Teri Hardin en Shirley Ballard iets dat hun ernstig schokte. De medewerkers van het zorgcentrum zouden gemeen tegen haar zijn en haar mishandelen, zei ze. Vooral een van de verpleegsters was zeer wreed tegen haar. Minnie had kneuzingen over haar lichaam en één van haar ogen was blauw geslagen.

De familie is buiten zichzelf van woede en verlangt onmiddellijke uitleg van de leiden van het centrum. Het antwoord dat de man hen geeft klinkt echter uiterst ongeloofwaardig. Minnie zou uit haar rolstoel gevallen zijn, zo heet het. Daardoor zouden de pijnlijke verwondingen zijn ontstaan.

Lees ook  Bejaarde dame heeft moeite om de bus op tijd te halen. Nu doet het prachtige gebaar van de chauffeur overal de harten smelten.

Natuurlijk lieten de kleindochters zich niet afschepen met dit smerige excuus, maar als ze Minnie wilden helpen dan zouden ze duidelijk bewijs nodig hebben. Toen kwamen ze op een gewaagd idee.

Ze stelden een verborgen camera op in Minnie’s kamer en filmden stiekem wat zich daar afspeelde als er niemand was die haar grootmoeder kon bijstaan.

Toen ze het opgenomen videomateriaal bekeken werd het de beide vrouwen werden de beide vrouwen ziek van walging. Ze zagen met eigen ogen hoe de verpleegster Minnie duwde, haar een oorveeg gaf, haar een vieze lap in de mond stopte en haar gezicht met koud water besproeide.

Ze hoorde hoe ze haar grootmoeder beschimpte, haar “weerzinwekkend” en “zwakzinnig” noemt en zien hoe ze honend haar tong naar haar uitsteekt. De oude dame huilt en roept om hulp.

Ook een van de andere verplegers die op de video opduikt duwt Minnie en knijpt haar bruut in de zij. “Totaal geen mededogen”, zo vat Shirley Ballard, een van de kleindochters het ontsteld samen.

Lees ook  Deze dames hebben de gekste wenkbrauwen en zijn er super trots op!

Een nieuwsbericht met stukken uit de afschuwelijke opnamen kan hier bekeken worden (in het Engels):

De familie ging onmiddellijk met de video naar de politie. De beide brute verplegers werden ontslagen en aangehouden. Ze zijn ondertussen weer op vrije voeten en schandalig genoeg werkt de verpleegster inmiddels weer ongehinderd in een senioren-zorgcentrum.

Minnie zelf is slechts enkele weken nadat haar familie de verschrikkelijke video opgenomen had overleden.

“Ze heeft het eenvoudigweg opgegeven,” zegt Ballard met tranen in de ogen. “Ze wilde niet meer leven.”

Was een vreselijke manier om je laatste dagen door te brengen. Op zijn minst heeft de arme dame in ieder geval nog geweten dat haar familie haar geloofd heeft en zich beschermend voor haar heeft opgesteld. Hopelijk worden de verantwoordelijken spoedig nooit meer in de nabijheid van hulpeloze oude mensen gelaten.

Haar oren en ogen waren bedekt met rare balletjes. Maar toen ik inzoomde, besefte ik wat het echt was.

Het baasje doet net alsof hij het eten van de kat opeet – kijk naar de hilarische reactie van de kat!