in

De vader en zijn gezin leven in een oude bus – maar wacht totdat je het van binnen ziet!

De laatste tijd zijn er veel video’s over de zogenaamde “Tiny Houses” geweest. Deze huizen zijn vaak heel klein maar van alle gemakken voorzien. Wij hebben er al meerdere artikelen over geschreven. De huizen zijn natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Deze soort huizen zijn populair onder jonge mensen die aan het milieu willen denken, willen reizen en niet te veel geld ter beschikking hebben.


Veel van de huizen zijn gemaakt door doe-het-zelf mensen, die met wat handigheid van de meeste gekke voertuigen en materialen een huis maken. Echter zijn er ook grote bedrijven die de kleine huisjes aanbieden. Het is een echte movement geworden.

“De tijd van eindeloze economische groei is gedoemd te eindigen, het is niet langer houdbaar. We worden gestimuleerd meer te consumeren, om steeds grotere en duurdere spullen en huizen te kopen en om dat te kunnen doen moeten we steeds harder werken en hebben we steeds minder vrije tijd om met elkaar te besteden. Wanneer is het genoeg?”[1]

Lees ook  Werkloos gezin van 10 dat een huis met 5 slaapkamers weigerde en op kosten van de belastingbetaler in een hotel verbleef, heeft nu een bijzonder verzoek …

Een Tiny House is voor hen de ideale basis om een bewuster en duurzamer leven te creëren. Door het leven in een Tiny House ontdek je wat je echt nodig hebt, wat je echt gelukkig maakt, en het stimuleert je bewuster om te gaan met je verbruik. In ruil daarvoor krijg je meer tijd, meer geld, meer vrijheid, en een goed gevoel. Het is wat hen betreft een plaatje dat helemaal klopt en het is nog leuk ook!

Brian en Starla Sullivan hebben ook besloten om in een “Tiny House” te gaan wonen. De ouders kozen om samen met hun drie kinderen in een bus te gaan wonen. De doorslaggevende factor bleek economisch van aard te zijn. De twee waren de overdreven huurprijzen van appartementen in hun omgeving zat.

Lees ook  Vliegtuig maakt zich klaar om op te stijgen – maar let goed op de toeristen op het strand

Ze betalen nu drie keer minder huur dan eerst en zijn naar eigen zeggen een stuk gelukkiger. Daarnaast zijn hun gas, licht en waterkosten een stuk minder dan eerst.

“We zijn aparte mensen met een aparte levensstijl, en het werkt gewoon!” verklaart Starla.

Ze kochten een bus en bouwde deze om in een functioneel huis, compleet met badkamer, keuken en een wasmachine. Het is niet makkelijk geweest om de bus te transformeren, maar het is ze gelukt en ze zijn er erg tevreden mee!

Het is natuurlijk niet groot maar het heeft alles wat je nodig hebt. Bekijk het filmpje van het koppel en deel het met je vrienden en familie die ook wel zo’n huis zouden willen hebben!

Blinde man bevestigt camera op blindengeleidehond en ontdekt de vreselijke waarheid.

Ze vindt dat ze er aantrekkelijk uitziet, maar ik kon het daar niet mee eens zijn. Bekijk hier haar andere foto’s