in

De ‘snuit-challenge’ is heel populair, maar is het wel veilig voor je hond?

De ‘snuit-challenge’ is een manier om een band op te bouwen met je hond

De ‘snuit-challenge’ is heel populair op Instagram en Facebook. Na de ‘What The Fluff-challenge’ is dit de nieuwe rage waar hondeneigenaren hun honden massaal aan onderwerpen. Toch is er in de reacties veel kritiek te lezen, omdat de honden niet zouden kunnen ademen en het zou pijnlijk zijn. PureWow zocht uit of deze challenge goed is voor je vond.

Wel goed om te weten, voordat je meedoet.

Schattig
Als je op Instagram zoekt op ‘snoot-challenge’ zul je al meer dan zesduizend video’s zien, waarin hondeneigenaren meedoen aan deze uitdaging. Dit ziet er uiteraard superschattig uit. Het principe van deze challenge is simpel. Je roept je hond vanaf een afstandje en je trouwe viervoeter steekt vervolgens zijn snuitje door je handen die jij in een rondje (of een hartje) voor je houdt. Nu reist bij velen alleen de vraag of dit wel zo goed is voor je pluizige vriendje.

Lees ook  Fans in shock van bikinifoto van Jaimie Vaes.

Veilig?
Op de vraag of het veilig is, kunnen we eigenlijk wel stellen dat dit relatief ongevaarlijk is voor je hond. Je moet hierbij wel letten op hoe groot je het rondje van je handen doet. Als dit namelijk te klein is, kan de hond zijn snuitje stoten en dat doet natuurlijk zeer. Let er ook op dat je hond niet bang is voor kleine ruimtes en zich niet snel ongemakkelijk voelt. Honden die snel bang zijn, kunnen door de snuit-challenge extra bang worden en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Training
Deze challenge vergt wel wat oefening, omdat het eigenlijk een kunstje is. Het is dus ook een hele goede manier om een band op te bouwen of te versterken met jouw lieve hond. Hier geven we enkele voorbeelden van zo’n snuit-challenge:

Je moet alleen wel zeker weten dat je hond het ook daadwerkelijk wil…

“Floof off hooman, I ain’t doing no #snootchallenge” @kyzerthehusky ?

Een bericht gedeeld door Insta Husky (@lnstahusky) op

Moeder zet zoon op de wereld ten koste van eigen leven. Respect!

Michael van der Plas ruzie met agente na snelheidsovertreding