in

De pasgeborene sterft in de handen van de arts. Daar pakt hij een scalpel en begint zijn hart te masseren

De geboorte van een baby is normaal gesproken een vreugdevolle aangelegenheid. Maar ls de kleine Lincoln Seay op de wereld komt zijn allen van grote zorgen vervuld. Want Lincoln is meteen in levensgevaar. Hij lijdt aan een zeldzaam genetisch defect dat ertoe geleidt heeft dat zijn organen op foute manier verbonden zijn. Hij heeft daarom onmiddellijk een hartoperatie nodig, want dat extreem belangrijke orgaan is bij hem zo zwak dat de kleine zonder ingreep vermoedelijk niet lang zal overleven.

 De artsen in Anchorage (Alaska, VS) maken bij hem een kunstmatige toegang, zodat zijn lichaam van bloed en zuurstof voorzien worden. Maar ze weten: dat is slechts een provisorische oplossing. Op de lange duur helpt alleen een harttransplantatie. Steeds precairder wordt de situatie omdat Lincoln steeds groter wordt en de kunstmatige toegang snel te klein voor de jongen is. Zijn ouders moeten passief toezien hoe hun kleine zoon om zijn leven vecht.

Lees ook  Snelle reactie vader als dochter klasgenoot pest wordt door duizenden ouders toegejuicht

Drie lange maanden gaan voorbij tot ze horen dat eindelijk een donorhart beschikbaar is. Lincoln wordt naar een speciale kliniek in Seattle gebracht waar de artsen hopen snel het nieuwe hart bij hem te kunnen implanteren. Maar de tijd vliegt, Lincoln wordt steeds zwakker. Ook als vaststaat dat het hart al onderweg naar het ziekenhuis is, blijft het een genadeloze wedloop tegen de tijd. De toestand van de zuigeling verslechtert zienderwijs.

Koortsachtig werken de artsen om Lincoln in leven te houden. Zijn moeder Mindy herinnert zich: „Ze masseerden zijn hart, maar toen het niet werkte moesten ze hem opensnijden. De chrirug heeft in de open borstkas op het hart gepompt“. Als de leidinggevende arts hoort dat het donorhart binnen korte tijd zal aankomen bemoeit hij zich er nog meer mee. Hij weet dat hij moet volhouden tot het nieuwe hart er is.

Lees ook  Wenkbrauwen tatoeëren gaat VRESELIJK MIS – kan dit ooit nog goedkomen?

 Het is daadwerkelijk een vloeiende overgang als de arts Lincoln’s hart loslaat en het nieuwe hart bij hem ingezet wordt. Nu is het opnieuw bibberen of de kleine de ingreep goed doorstaat. Gedurende een paar bange minuten is Lincoln officieel dood, …

… tot het nieuwe hart begint te slaan. Het lichaam accepteert het donorhart goed. Lincoln zal het halen. Alleen ademen opgelucht uit. De vreugde van alle deelnemers is onbeschrijflijk groot.

Een orgaandonor heeft de kleine Lincoln gered. De donor was anoniem, maar Lincoln en zijn familie kunnen geheel niet beschrijven hoe dankbaar ze werkelijk zijn.

 Vanwege een onzelfzuchtige beslissing van een vreemde kan deze baby gelukkig opgroeien en van een leven genieten dat anders niet mogelijk was geweest.

Vrouw heeft haar haar in geen 6 maanden gewassen of gekamd. 8 uur later is ze onherkenbaar

Dit stel vlucht voor een wild dier. Maar als ze iets vreemds op zijn kop zien beginnen ze op te nemen