in

De moeder heeft een oppas nodig – dan ontdekt ze de identiteit van de jonge 18-jarige vrouw

Oppassen zijn heel handig als je meerdere kinderen hebt. Of je nou de hele tijd werkt of niet kunnen ze goed voor je kinderen zorgen. Hoe meer tijd deze persoon bij je thuis doorbrengt, hoe belangrijker het wordt dat deze persoon professioneel en betrouwbaar is.

In 1980 zocht Mary Robertson, een Amerikaanse zakenvrouw die in Londen woonde, met spoed een parttime oppas om op haar zoon Patrick te passen. Ze nam contact op met een bureau dat specialiseerde in dit soort werk en zij stelden een unieke parttime oppas aan Mary voor.

Ze ontmoette het 18-jarige meisje voor een interview. Mary was totaal weg van haar en besloot haar meteen de baan te geven. De jonge vrouw heette Diana Spencer. Zonder het te weten had Mary Lady Diana Spencer aangenomen om op haar zoon te passen, een aristocrate afkomstig uit een grote familie, en ook nog eens de toekomstige Prinses van Wales.

Diana kreeg 5 dollar per uur en zorgde voor Patrick. Ze deed ook de was, kookte, en ruimde de speeltjes van de kleine op. Mary was heel tevreden met de aandacht die de jonge oppas aan haar werk besteedde. Zij bracht drie dagen per week bij haar thuis door.

Lees ook  Grap van de dag: Boerenpummel wil een baantje bij een chique winkelcentrum in de grote stad.

Uiteindelijk ontdekte Mary dat Diana van adel was door onder de bank een bankafschrift van Diana te vinden, vertelt ze aan Inside Edition.

Het was geadresseerd aan ‘Lady Diana Spencer’ en het ging om een geldstorting bij Coutts and Company. Omdat ik in de financiële sector werkte wist ik dat Coutts de bank was van de adel en de koninklijke familie.

Mary vertelt hoe Diana, toen ze haar liet zien wat ze had gevonden, antwoordde dat dit niet belangrijk was, en toen vroeg of ze een wandeling met Patrick mocht maken. En toen, een paar maanden later, ontdekte Mary dat Diana Prins Charles vaak bezocht.

Diana vertelde Mary vervolgens dat ze niet langer haar oppas kon zijn. Patrick en zijn moeder zagen Diana toen weer voor het eerst op haar bruiloft in Westminster. Mary dacht nooit dat ze contact zou blijven houden met haar oppas, en toch…

16 jaar lang stuurden Diana en Mary elkaar brieven, deelden ze verhalen, en wensten ze elkaar het allerbeste.

Ze nodigde ons uit om haar op te komen zoeken, maar ik had nooit door dat deze uitnodigingen kleine hulpkreten waren.

Mary zag Diana nooit weer terug. In 1997 was zij aanwezig bij de begrafenis van iemand die vroeger een voorbeeldige oppas was, en later een van de meest bewonderde vrouwen ter wereld werd.

Lady Di blijft ons verrassen en raken. Deze vrouw was toegewijd, modern, liefdevol, en was een rolmodel voor miljoenen mensen, en haar korte tijd op deze aarde maakt nog altijd een ware mythische figuur van haar. Aarzel niet om dit te delen om andere mensen ook bewust te maken van deze bijzondere kant van haar.

Het afgehakte hoofd van een 31-jarige staat op de bovenst plank. Vandaag, 176 jaar later, kan nog steeds niemand vatten wat de man aanrichtte.

Een vrouw wordt bijna opgevreten door een pitbull. Gelukkig komt er redding net voor het te laat is, maar de schade is aangericht.