in

De man werd door al zijn vinden voor gek verklaard. Maar op de dag van zijn huwelijk verbluft hij iedereen.

In 2013 woog de ondertussen 32-jarige Amerikaan Ronnie Brower uit Syracuse in New York nog 306 kg. Wegens zijn overdreven zwaarlijvigheid en ongezonde levensstijl kon hij zijn huis niet meer verlaten en verloor ook zijn werk. “Ik was depressief, afhankelijk va alcohol en pillen en at tien dubbele cheeseburgers en twee grote pizza’s in een keer op”, herinnert Ronnie zich. Pas toen zijn arts hem zei dat hij zijn dertigste verjaardag niet zou halen indien hij zo zou verder leven, besloot hij zijn leven terug onder controle te krijgen.

En zo begon Ronnie samen met zijn personal trainer Nick Murphy aan een lange en moeizame weg, en op het einde wachtte hem een resultaat waarvan hij toen alleen maar kon dromen.

Aanvankelijk kon Ronnie zich zelfs niet bewegen. Hij probeerde dan maar al zittend eerst zijn armspieren te kweken.

Na enige tijd slaagde hij erin om eindelijk sit-ups te doen. Vastberaden schakelde hij ook over op gezonde en caloriearme voeding en zei fastfood en frisdrank vaarwel.

Lees ook  De zomer van... Famke Louise & hete foto's!!

Er gingen 75 dagen voorbij vooraleer hij zelfstandig vanop de bank kon opstaan. Om zijn buikspieren te verstevigen ging hij steeds weer zitten en rechtstaan. Hij begon snel gewicht te verliezen en rende de trappen op en af, zo goed verging het hem. Na 100 dagen was hij al 45 kg lichter en kon eindelijk naar de gym.

Om zich te horen luisterde Ronnie tijdens zijn trainingen naar muziek van Taylor Swift. De muziek hielp hem om scherp te blijven – en zijn doorzettingsvermogen zou helemaal beloond worden.

Ronnie begon ook te boksen. Aanvankelijk was dat erg moeilijk, maar naarmate hij meer kilo’s verloor vond hij steeds meer plezier in zijn nieuwe hobby. Maandenlang trainde hij dag in dag uit om zijn uiterlijk en gezondheid te verbeteren. Uiteindelijk viel Ronnie de ongelofelijke 208 kg af. Het enige wat hem nog aan zijn vorige leven herinnerde, was de 104 kg overtollige huid.

Om de huid te verwijderen onderging hij plastische chirurgie. De resterende littekens aanvaardt Ronnie met trots. Als iemand hem erom vraagt, antwoordt hij grappend dat hij door een haai werd aangevallen.

Lees ook  Enige kleinzoon van Elvis Presley overleden op 27-jarige leeftijd

De transformatie van deze man is ronduit ongelofelijk. Vandaag weegt de man nog 98 kg – een buitengewone prestatie.

Maar dat is nog niet alles. In de sportschool leerde hij de 24-jarige Andrea Masella kennen, die eveneens met haar gewicht worstelde. Aanvankelijk woog Andrea 113 kg, maar door hard werk en veel doorzettingsvermogen is ook zij afgeslankt tot 59 kg.

Ze bleven elkaar voortdurend motiveren. In plaats van af te spreken in bars en restaurants zagen ze elkaar in de gym. Het was liefde op het eerste gezicht. Onlangs gaven ze elkaar zelfs het ja-woord.

Voor zij die het voorbeeld van Ronnie willen volgen heeft hij een eenvoudige boodschap: “Je moet gewoon een sterke wil hebben en minstens proberen, iedereen kan het.” Bekijk het hele verhaal hieronder en DEEL dit bericht met je vrienden!

Ze moeten afscheid nemen van hun kleine babymeisje. Maar wat de honden deden zal je hart nog meer ontroeren.

4-jarige sterft onverwacht nadat hij enkele dagen last had van symptomen van “buikgriep.” Dan vinden dokters dit in zijn longen.