in

De Jonge: als het meezit half mei alle kwetsbaren en zestigplussers geprikt

De planning is dat half mei alle zestigplussers en mensen met hoog medisch risico zijn gevaccineerd. Dat zegt demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge.

Maar dan mag er niks tegenzitten met de levering van vaccins, voegt hij er aan toe. Tot nu toe zijn er ruim twee miljoen prikken gezet.

Wie wanneer
Begin april moeten dat er drie miljoen zijn, een maand later zes miljoen en begin juni elf miljoen. Op basis van deze planning kun je uitrekenen wie wanneer is gevaccineerd, aldus De Jonge.

Lees ook  Vijf agenten gewond door rellende jongeren Den Haag

“Nu zijn verpleeghuisbewoners al gevaccineerd, tachtigplussers die thuis wonen zullen half april zijn gevaccineerd, zeventigplussers in het begin van mei, per half mei de zestigplussers die thuis wonen en mensen met een hoog medisch risico.”

Minder maatregelen
De Jonge verwacht dat het aantal besmettingen dan ook is gedaald en minder mensen in het ziekenhuis belanden. “Dat betekent dat je minder maatregelen nodig hebt om mensen te beschermen.”

Lees ook  Bizar: Busje belandt van weg op binnenvaartschip; één dode en vijf gewonden

Welke maatregel wanneer precies kan worden afgeschaald kan hij nog niet zeggen. “Dat zullen we de komende weken verder gaan uitwerken.” Nederland kijkt daarbij ook naar de ervaringen in landen die al verder zijn met vaccineren.

Syrisch gezin weigert aangeboden Schaagse woning na zien van geest

Politie-onderzoek: mogelijk werd haast om avondklok jongen (17) fataal