in

De hersenschade die Eden opliep nadat ze bijna verdronk in het zwembad leek onherstelbaar, tot één man alles veranderde

Ze was nog maar 1 jaar oud toen ze tijdens een onbewaakt moment terechtkwam in het zwembad in de tuin. Haar mama dacht dat ze met de andere kinderen aan het spelen was en stond onder de douche. Toen ze terugkwam lag Eden al minstens tien minuten in het water, zonder een hartslag.

Niemand had verwacht dat het kleine meisje zou overleven, maar tegen alle verwachtingen in deed ze dat toch. Het zuurstoftekort had haar echter zware hersenschade bezorgd. Ze kon niet praten of wandelen en volgens de dokters zou ze dat nooit meer kunnen, net als zelfstandig eten of zelfs maar reageren op haar omgeving.

Lees ook  Blonde dame schijt midden op straat even flink van zich af

De ouders van Eden konden en wilden dat niet aanvaarden en gingen op zoek naar een mogelijke oplossing. Die vonden ze in de vorm van het experimentele hyperbare zuurstoftherapie. Vijftig dagen na haar verdrinking begonnen ze het meisje onder begeleiding van dokter Paul Harch tweemaal daags in een kamer onder druk, 45 minuten lang pure zuurstof te laten inademen. Een behandeling die niet nieuw is, maar nog steeds niet erkend.

(lees verder onder de video)

In mei toonde de behandeling plots haar eerste resultaat en de ouders van Eden konden hun geluk niet op. Eden, hun kleine meisje, lachte. Ze bewoog haar armpjes, handen en ogen en begon weer te praten. Vandaag is ze al zover dat ze zelf een klein trapje op geraakt.

Lees ook  Moeder staat baby af vanwege zijn hoofd. 4 jaar later, wordt er op de deur van het weeshuis geklopt

Het lijkt erop dat haar hersenschade begon om te keren, wat een mogelijke primeur zou zijn in de medische geschiedenis. “De onverwachte teruggroei van hersenweefsel gebeurde in dit geval omdat we vroeg zijn kunnen tussenkomen bij een groeiend kind, voor er schade op lange termijn kon vormen”, liet Harsh weten in een verklaring.

“Ze wordt elke dag zoveel beter”, vertelt mama Kristal Carlson aan USA Today. “Binnen een paar jaar zal het lijken alsof ze nooit een ongeluk gehad heeft.”

Zijn vrouw stierf tijdens de geboorte. Wat hij deed voor zijn stervende kind brak mijn hart doormidden..

Twee Politieagenten Vonden Een Gesloten Kartonnen Doos. Toen Ze Erin Keken, Konden Zij Het Niet Geloven …