in

De foto van een peuter, die op een stuk karton slaapt, gaat viraal. Dit is het verhaal erachter

Onlangs werd een foto op Facebook geplaatst van het hartverscheurende moment waarop een peuter op een stuk karton slaapt. Sindsdien zijn de overheid en journalisten aan het werk geweest om het verhaal van het kind te achterhalen, waar hij vandaan komt en waar zijn familie is. Maar de waarheid is hartverscheurend. De jongen werd gevonden bij een openluchtmarkt. En als je weet waarom, zal je hart uitgaan naar deze jongen en naar de duizenden onschuldige kinderen die zich in dezelfde situatie bevinden …

“Het zou goed zijn als dit onschuldig kind in de kleuterschool of thuis zou kunnen slapen, in plaats van op een stuk karton op een markt in Kara-Suu, Kyrgyzstan”, schreef de gebruiker bij de foto.

Lees ook  Opgelet, moeders! Als je merkt dat de huid van je kind blauw wordt, pas dan op voor deze voedingsmiddelen.

Naar aanleiding van het onderzoek door de autoriteiten werd achterhaald dat de jongen Ishaq heette, en amper twee jaar oud was. De meest hartverscheurende feiten over zijn verhaal? Hij is niet alleen op de wereld. Hij heeft drie oudere broers. En volgens de werknemers van de markt is hij een vertrouwd zicht in het straatbeeld.

Na veel speurwerk werd de moeder geïdentificeerd als de 35-jarige Zulfiya. Ze staat alleen in voor de opvoeding van haar vier kinderen. De vader ging op een dag werken en kwam nooit meer terug – hij kan gestorven zijn, of gewoon vertrokken zijn, niemand die het echt weet.

Zulfiya en haar kleine kinderen hebben geen huis en een plek om te slapen, tenzij dan op stukken karton op straat.

Lees ook  Man steekt zichzelf in brand in Turks consulaat Rotterdam

Zulfiya zei: “Mijn zijn viel in slaap toen ik aan het werken was en ik had geen andere keuze dan hem even op dat stuk karton te leggen. Hij sliep slechts tien tot vijftien minuten.”

Omdat het land zo geschokt was over deze foto, werd de overheid gedwongen om tussen te komen. De President van het land, Almazbek Atambayev, beval de lokale overheid om voor de kinderen te zorgen.

Mensen hopen nu dat Ishaq en zijn familie nu zijn een huis, voedsel en andere vitale levensmiddelen zouden krijgen.

DEEL dit hartverscheurende bericht op Facebook!

Deze jonge vrouw doet haar portemonnee open om een bedelaar geld te geven. Een moment later kan ze zichzelf niet meer in de spiegel herkennen

Ze maakten de fout om de schoudergordel achter haar lichaam vast te gespen: