in

De dokters zijn wanhopig als ze deze baby zien. Enkel een operatie kan de kleine redden!

Deze baby begint haar leven met een hoop problemen. Veel te vroeg ziet Abbie voor het eerst daglicht. Haar organen zijn niet volledig ontwikkeld en ze heeft een verraderlijke ziekte. Maar Abbie liet zich niet doen. Ze laat ons zien dat we elke uitdaging aankunnen, tegen onze problemen kunnen vechten en uiteindelijk zegevieren.

Reeds in de 33ste zwangerschapweek wordt de kleine Abbie geboren, delicaat en fragiel.

Het zijn niet alleen de omstandigheden van de geboorte die de dokters en ouders bezorgd maken. Het kind is nog in volle ontwikkeling (al heeft ze al wel twee tanden). Abbie wordt ook met een zeer zeldzame aandoening geboren. Ze heeft gastroschisis, een ziekte waarbij de organen zich buiten het lichaam ontwikkelen.

Lees ook  Rouwende ouders vinden geheime brief die hun dochter naar haar 22 jaar oude ´ik´ had geschreven

Omwille van de zware misvormingen van het kind, moet ze naar een speciale kliniek worden overgebracht. Alleen daar kan de operatie betrekkelijk veilig worden uitgevoerd. Abbie overleeft de ingreep, verblijft negen dagen op intensieve zorgen en krijgt op kunstmatige manier voeding toegediend.

Maar na een tijd is het bange wachten over. De hoop trekt aan het langste eind. De artsen slagen erin de organen weer op hun plaats te krijgen. Voor de eerste keer mocht moeder haar kind in haar armen houden.

De volgende dag volgt weer een onvergetelijk moment. Abbie leert haar grote broer kennen. En het was duidelijk liefde op het eerste zicht!

De toestand van de baby stabiliseert beetje bij beetje. Ze wordt snel sterker en neemt haar omgeving met grote, wakkere ogen op.

Lees ook  Jongen meerdere keren gestoken na avondje stappen


En ten slotte redt ze het: de strijd tegen de aandoening werd een zege! Iedereen was trots op de kleine Abbie voor haar moed en doorzetting. Ze mocht eindelijk naar huis, te midden van haar familie.

Thuis wachten er al twee knuffelbeesten op haar langverwachte aankomst. Geniet van de vele uren speelplezier samen!

Het begin van haar levensreis is gelijk aan een rit op de achtbaan. Het moet wel een erg zware strijd geweest zijn, net als een ondraagbare tijd voor de ouders. Wat een heerlijk, gelukkig einde!

Deel dit verhaal met je familie en vrienden op Facebook.

Het meisje maakt protgeluidjes op de buik van de baby. Dan gebeurt er iets compleet onverwachts!

Als je deze kleine knobbeltjes op je gezicht hebt, moet je deze tips maar eens uitproberen. Wat een geweldig effect!