in

De dokters dachten dat hij uitslag had van een giftige plant. Maar enkele dagen later zag hij er ZO uit.

Waarschuwing: Dit artikel bevat expliciete foto’s van het Stevens-Johnson syndroom die niet geschikt zijn voor gevoelige lezers.

Als Mandy Smith haar kleine zoon Zachary van school afhaalt, weet ze al dat er iets niet klopt. Het gaat niet goed met hem. Hij zegt dat hij uitslag van een giftige plant op zijn voeten had en dat zijn ogen jeuken. Ze smeert zijn voeten in met een verzachtende zalf.

De volgende dag is zijn hele lichaam met uitslag bedekt. Dan stijgt zijn temperatuur en krijgt hij koorts. Mandy is ten einde raad en snelt zich naar het ziekenhuis.

De dokters zijn niet zeker wat er met Zachary aan de hand is. Ze denken aan een virus maar de medicijnen daartegen slagen niet aan. Het gaat uur na uur slechter met hem. De uitslag werd erger, zijn ogen waren bloeddoorlopen en zijn lippen gekloofd.

Lees ook  Onzuivere huid? Vermijd dan deze etenswaren en drankjes

Een ziekenhuisverpleegster had een ernstig vermoeden dat al snel waarheid zou worden: Zachary lijdt aan het Stevens Johnson Syndroom, een gevaarlijke ziekte die vooral de huid en de slijmvliezen treft. Het begint met symptomen die op griep lijken, maar het kan al snel dodelijk worden.

Het Stevens Johnson Syndroom wordt meestal uitgelokt door een allergische reactie op bepaalde medicijnen. Voor Mandy werd het nu duidelijk dat de pillen die ze hem tegen de migraine gegeven had de dader waren.

De huid van Zachary begint blazen te vormen en af te bladderen. 90 procent van zijn huid is door de ziekte aangetast. Zijn longen zijn geïnfecteerd. De artsen moeten hem in een kunstmatige coma houden om de oude huid te kunnen verwijderen. Zo kan ondertussen ook nieuwe huid aangroeien. Niemand weet of hij wel zal overleven.

Lees ook  Morgen code geel met pittige onweersbuien en hagel, volgende week halen we 37 graden

Gelukkig is Zachary een dappere jongen. Na een maand in de coma ontwaakt hij en zijn lichaam herstelde zich als bij wonder erg snel. Zijn familie kon uiteraard niet gelukkiger zijn.

Vaak zijn het de allerkleinsten die ons verbazen met hun kracht. Goed om weten dat dit schijnbaar hopeloze geval toch nog goed afliep!

DEEL dit opmerkelijke verhaal met je vrienden op Facebook!

Wat de artsen in het bloed van deze baby vonden zal de ouders voor jaren naar de gevangenis sturen…

Terwijl de jongen voor deze foto poseert, valt de kop van de leeuw naar beneden. De reden is gewoonweg gruwelijk! ZOIETS doe je toch niet?!