in

De dokter stuurde de baby naar huis om te sterven. Maar toen de moeder haar dochter dit ziet doen grijpt ze de telefoon

In augustus van dit jaar werd Abigail Jones geboren in Florida, VS, en haar ouders Erica en Stephen bereiden zich nu al voor om afscheid van haar te nemen. In de 18e week van de zwangerschap ontdekten de artsen dat ze niet alleen het syndroom van Down had, maar ook een niet-opereerbare kwaadaardige tumor. De artsen namen aan dat Abigail slechts een paar weken zou leven. Om die reden namen de ouders haar mee naar huis om zoveel mogelijk tijd met haar door te brengen.

 Echter, er gebeurde iets anders terwijl ze groeide: Abigail ontwikkelde zich fantastisch, groeide en lachte veel en reageerde op haar omgeving. De weken gingen voorbij en het kleintje ging niet achteruit. Toen Erica en Stephen Jones dit door hadden vroegen ze zich af of hun kleintje echt wel ging sterven. Ze belden naar artsen in het hele land om om een second opinion te vragen. In het prestigieuze kinderziekenhuis van Boston werd er een CAT-scan van Abigail gemaakt. Het resultaat hiervan veranderde het leven van dit kleine gezin in een dag.

Lees ook  Knobbel op achterhoofd bezorgt moeder helse pijnen, wat de dokters daarin vinden, verwoest het leven van het hele gezin.

“In het ziekenhuis van Florida stuurden ze Abigail naar huis om daar te sterven. Maar bij het goed bestuderen van de CAT van Abigail zag ik iets anders: misschien was de tumor wel niet kwaadaardig”, zei de neurochirurg van het kinderziekenhuis van Boston, Dr. Alan R. Cohen. “Ik belde de moeder en vertelde haar dat ze het nog niet op moest geven”.

Na het ophangen van de telefoon voelde de moeder van Abigail zich betoverd. Tot op dat moment had ze nog niet de kamer van haar dochter klaargemaakt of aan de vaccinaties gedacht omdat ze dacht dat Abigail niet zo lang zou leven. “Ik was doodsbang me aan hoop over te geven, dus liet ik het gaan. Nu geloof ik opeens dat mijn dochtertje zal leven. Zelfs als ze me zeggen dat er geen 100% mogelijkheid is dat het echt gebeurt. Maar ik hou nu aan de hoop vast”, verzekert Erica.

Lees ook  1-jarig kind drinkt anderhalve liter koffie per dag omdat haar ouders ‘geen melk kunnen betalen’

En na het uitvoeren van nieuwe proeven ontdekken ze dat de tumor goedaardig is! De tumor is in een operatie verwijderd en zal volgens de dokter niet opnieuw terugkeren. “Haar prognose is uitstekend” zegt dokter Cohen. “Dit is een verhaal met een triest begin en een heel gelukkig einde”.

Op haar Facebookpagina liet Erica zich door haar blijdschap om de “tweede” geboorte van haar dochter meeslepen. “Ik kan het niet geloven. Ik ben zo gelukkig. Als ik naar mijn prachtige dochter kijk kan ik het niet geloven. Ik wil nu de gewone dingen van het leven voor haar. Het is geweldig.”

Erica en Stephen Jones hadden zich op het ergste voorbereid dat een ouder kan meemaken: hun kind te zien sterven.

Als dit verhaal met wanhopig begin maar gelukkig einde je heeft ontroerd, deel het dan met al je bekenden.

Deze baby woog slechts 700 g en is misvormd. 9 jaar later doet hij DIT en maakt indruk op iedereen!

De eendjes verdwenen van de boerderij en de boer gaf de kat de schuld – maar wat deze deed is geweldig!