in

De bestuurder ziet een 5-jarig meisje zwaaien. Als hij dichterbij komt, draait zijn maag om.

Het was een zonnige zomerdag wanneer Angela Shymanski met haar kinderen Lexi en Peter onderweg naar huis was vanuit het Canadese dorpje Prince George. De zweminstructrice is uitgeput: haar hyperactieve 5-jarige en pasgeboren baby vragen al de energie die ze heeft. Voor slechts een enkele seconde verslapt haar aandacht. Maar deze ene seconde brengt vreselijke gevolgen met zich.

Ze verliest de controle en haar auto raakt van de weg, tuimelt van een 12 meterhoge klif en crasht in een boom. Wanneer kleine Lexi haar ogen opent, heeft ze alleen een paar schrammetjes. Ze hoort haar drie maand oude broertje huilen. Haar moeder zit bewusteloos achter het stuur. Op de bodem van deze steile klif kan niemand de familie zien – de dood lijkt onafwendbaar. Maar dan doet de 5-jarige het ondenkbare.

Lees ook  'Heks' en haar 4 kinderen doodgeslagen met bijl en stokken.

Lexi wurmt zich uit het wrak en klimt op de steile en met rotsen bezaaide ravijnhelling naar boven! Eens ze boven aan de weg toekomt, houdt ze een wagen tegen voor hulp. Wanneer de ziekenwagens en brandweerlieden aankomen, hebben ze een touw nodig om de compleet verwoeste auto te bereiken. Maar het kleine voetjes deed het allemaal blootvoets. De moeder en de kinderen werden dan met de helikopter naar het dichtstbijzijnde hospitaal geëvacueerd.

Baby Peter liep een zwelling van de hersenen op en de rug van Angela was gebroken, wat leidde tot interne bloedingen. Gelukkig, overleefden ze allemaal! En dat hebben ze allemaal te danken aan het kleine meisje: “Het is gek!” zegt Angela, die geleidelijk herstelt van haar verwondingen. “Je kan nauwelijks de stoel openen waarin het kind zat. Het is geweldig wat Lexi deed en we zijn haar oneindig dankbaar en zeer trots.”

Lees ook  Hij moet 48 jaar de gevangenis in. 17 jaar later komt een 9-jarige door de deur die hem weer hoop geeft!

Zonder de snelle reflexen en moed van dit blonde 5-jarige meisje, zouden de moeder en haar broer geen schijn van kans hebben gehad. Als dit kleine meisje indruk op jou heeft gemaakt, deel dit pakkende verhaal dan!

Vliegtuig maakt zich klaar om op te stijgen – maar let goed op de toeristen op het strand

Nicolette Kluijver ERNSTIG ziek: Legt per direct werk stil bij RTL