in

De beste truc om een bezoek aan de tandarts te vermijden: kokosolie en kurkuma

Een bezoek aan de tandarts is geen leuke manier om je geld te verkwisten. Zeker omdat het zo duur is.

Echter, het moet gezegd zijn dat een goede mondhygiëne extreem belangrijk is voor iemands welzijn, niet alleen fysiek. Iemands gebit zegt veel over een persoon.

Dat gezegd zijnde, wil ik toch benadrukken dat er dingen zijn die je zelf kunt ondernemen om te vermijden dat je volgende bezoek aan de tandarts een dure is. Hieronder enkele tips.

Trucjes die tandplak voorkomen
Mijn grootmoeder had een trucje waardoor ze vermeed om tanden kwijt te spelen. Ik vond het altijd een beetje vreemd, maar nu ik ouder ben, heb ik gezien dat het toch extreem populair is. Het is een tip die vele huisvrouwen zullen kennen.

Lees ook
Baby Vera overlijdt nadat vader haar door elkaar schudt omdat hij gestoord wordt tijdens gamen

Nadat ik dit begon te doen op dagelijkse basis, vroegen mensen me of ik mijn tanden heb gebleekt. Dat was genoeg reden voor me om ermee door te doen.

Thuis zelf je tanden bleken
Twee ingrediënten uit je keuken, dat is het enige wat je nodig hebt om tandplak te vermijden. De wetenschap heeft het zelfs bevestigd.

1 eetlepel koude kokosolie
1 eetlepel kurkuma
1 tandenborstel

Meng de kokosolie met de kurkuma in een kleine kom. Als de kokosolie uit de koelkast komt, is het moeilijker om ermee te werken.

Probeer daarom om de kokosolie zo’n 10 seconden op te warmen. Meng daarna de kokosolie en kurkuma tot een soort creme.

Lees ook
Koppel verklapt hun geheim waardoor ze het 10 keer per week kunnen doen en het 4 uur volhouden

Poets je tanden met kurkuma en kokosolie
Doe zoveel mogelijk van het mengsel op je tandenborstel als mogelijk. Poets vooral de voorste rij van je tanden voorzichtig. Herhaal deze procedure 14 dagen.

Wees niet bang dat je tanden geel zullen kleuren tijdens het poetsen, het zal verdwijnen van zodra je je tanden hierna poetst met gewone tandpasta.

De reden waarom je deze procedure met kurkuma moet doen, is omdat kurkuma de eigenschap heeft om verkleuringen van je tanden door bijvorbeeld koffie, te verwijderen.

Kurkuma en kokosolie zijn de grootste vijanden van tandplak en ze hebben ook nog eens ontstekingsremmende eigenschappen, volgens het magazine Wellness.

Vrouw produceert melk ook al is ze niet zwanger – komt te weten dat ze tumor heeft

Vader deelt zijn trots en vreugde als dochter met syndroom van Down aan kunstacademie afstudeert