in

De beeldschone 20-jarige gaat naar een feestje. Als haar vader haar terugziet, staat zijn hart van schrik bijna stil

De 20-jarige Venezolaanse Jacqui Saburido droomde er al lang van om naar de VS te trekken om haar Engels te verbeteren. Ze kan haar geluk dan ook niet op als haar droom in 1999 eindelijk uitkomt en ze naar Texas verhuizen waar ze ook gaat studeren. De mooie jonge vrouw weet dan nog niet dat haar Amerikaanse droom zal omslaan in een vreselijke nachtmerrie …

Alles begint op 19 september 1999 als Jacqui met vrienden op een verjaardagsfeestje is. Maar ze is niet de enige die die avond viert. Ook de 18-jarige Reggie is in feeststemming. Hij is op een heel ander feestje en drinkt met enkele vrienden meerdere biertjes. Het is nochtans verboden om onder de 21 alcohol te drinken, maar dat kan Reggie die dag weinig deren. De sportieveling rijdt met zijn auto zelfs nog naar een ander feestje. Ook daar drinkt hij alcohol. Helaas zouden de wegen van Jacqui en Reggie elkaar die avond op fatale wijze kruisen …

Het is al laat als Jacqui samen met twee vriendinnen onderweg naar huis is. Zowel Jacqui als haar vriendinnen waren nuchter. Dat in tegenstelling tot Regie die duidelijk met enkele glaasjes teveel op achter het stuur kruipt. Als de auto’s elkaar kruisen, verliest Reggie de controle over het stuur en rijdt over de middenstreep. Hij knalt frontaal op de auto van Jacqui en haar vriendinnen.

Lees ook  Hij moet 48 jaar de gevangenis in. 17 jaar later komt een 9-jarige door de deur die hem weer hoop geeft!

Jacqui’s vriendinnen zijn op slag dood. Jacqui zelf, die op de passagiersstoel zat, zat vastgeklemd toen het voertuig vuur vatte. Hulpeloos moet ze toezien hoe de vlammen steeds heviger om zich slaan. Reggie is nog in staat om de hulpdiensten te bellen. Als de hulpdiensten arriveerden, hadden de vlammen de jonge vrouw al bereikt. Ze konden haar niet meteen uit het wrak halen en moesten gedurende 45 lange seconden haar gekrijs aanhoren. Dan werd het stil. Maar het gekrijs van de vrouw zal niemand van de aanwezigen ooit nog vergeten.

De hulpverleners slagen er uiteindelijk in om de brand te doven. Tot verrassing van allen wordt de nog levende Jacqui naar het ziekenhuis gesneld. Tijdens een urenlange operatie vechten de dokters om haar leven. Haar verwondingen zijn verschrikkelijk: bijna haar hele lichaam is verbrand, de dokters moesten haar vingers aan beide handen amputeren, haar ogen zijn verbrand waardoor ze bijna helemaal blind is.

Jacqui moest nog maanden verschillende operaties ondergaan. Elke dag is gevuld met pijn. Jacqui’s leven zal nooit meer hetzelfde zijn. De jonge vrouw is nog nauwelijks te herkennen. Haar gezicht is een groot litteken.

Terwijl de artsen om het leven van Jacqui vochten, werd ook Reggie naar het ziekenhuis overgebracht. De man kwam er echter met een paar blauwe plekken vanaf. Een bloedtest verraadt al snel dat de man gedronken had. Reggie werd gearresteerd en aangeklaagd voor de dood van twee personen omdat hij dronken achter het stuur zat. Voor Jacqui en haar vader is dat echter een schrale troost.

Lees ook  Date van 43-jarige man ‘valt’ van balkon en breekt rug en bekken: ‘Jij gaat dood vanavond’

Reggie zelf werd tot een fikse gevangenisstraf veroordeeld en zijn toekomst werd in een klap weggevaagd. De grootste straf is echter dat hij voor de rest van zijn leven met het besef zal moeten leven dat hij twee mensen doodde en dat hij het leven van Jacqui voor altijd verwoestte. En dat alles omdat hij die avond besloot om dronken achter het stuur te kruipen. Hij zou alles doen om de tijd terug te draaien, maar daarvoor is het nu te laat.

Jacqui probeert optimistisch te blijven en probeert terug een actief leven te leiden. Vroeger was ze een getalenteerde danseres en wilde ze het bedrijf van haar vader overnemen. Of ze dat nog zal kunnen doen, is onzeker. Het ongeval heeft niet alleen uiterlijke sporen achtergelaten, maar ook een kras op haar ziel.

Na meer dan 50 operaties heeft ze veel vooruitgang geboekt, maar die bewuste nacht zal ze nooit vergeten.

Een duidelijkere waarschuwing kunnen we niet geven: wie alcohol drinkt en achter het stuur kruipt, is een potentiële moordenaar die het leven van andere mensen voorgoed kan verwoesten. Leer alsjeblieft uit dit verhaal en bega niet dezelfde fout. DEEL deze belangrijke boodschap met iedereen die je kent!

WAARSCHUWING: heb jij DIT product van de Action in huis? Stop dan onmiddellijk met het gebruik ervan!

10-jarig jongetje dood gevonden IN HUIS DORDRECHT! Vader gearresteerd!