in

De baby vecht tegen de dood. De wanhopige vader heeft slechts een smeekbede aan alle ouders: was jullie handen!

Voor volwassenen voelt het slechts als een verkoudheid maar voor baby’s brengt het een dodelijk gevaar: we spreken over het humaan respiratoir syncytieel virus (RSV) dat de ademwegen en longen beïnvloedt. Tot het tweede levensjaar hebben bijna alle kinderen de ziekte wel eens meegemaakt, die door druppelinfectie of contact met geïnfecteerde oppervlakken overgedragen wordt. Maar bij jonge zuigelingen en hun heel kleine lichaampjes kan RSV levensgevaarlijk worden. Dit moest ook een vader uit Memphis ervaren (VS).

Lees ook  Burgemeester Utrecht: 3 doden, 9 gewonden bij schietpartij

“We hebben afgelopen maandag bijna onze dochter verloren. Het ziekenhuis zei tegen ons dat als het erger zou worden ze niets meer voor haar zouden kunnen doen”, vertelt de vader op het platform Imgur. Het breekbare meisje leed aan het virus en daardoor aan een zware luchtweginfectie, Bronchiolitis en een gedeeltelijke klaplong – voor de ouders die niet van de zijde van de baby weken een tot werkelijkheid geworden nachtmerrie.

Gelukkig doorstond de zuigeling de levensgevaarlijke situatie en bevindt zich op de weg naar herstel. Voor de vader aanleiding voor een belangrijke boodschap: “RSV is geen grap. Tot voor een week geleden had ik er nog nooit van gehoord en opeens heeft het bijna mijn dochter weggenomen. Wast alsjeblieft jullie handen voor je een baby beetpakt”. Juist in dit koude jaargetijde en hoogseizoen voor virussen is er het hoogste hygiënegebod – ook voor de bescherming van de kleinsten en meest hulpelozen.

Lees ook  Hij eist een scheiding in een brief aan zijn vrouw, maar haar antwoord zorgt ervoor dat hij spijt heeft van elk woord

Als de helpers bij de dierentuin aankomen slaat ze een vreselijke lucht in het gezicht. Als ze zien wat hier gebeurt is moeten ze huilen.

Als je je kat 1 van deze dingen ziet doen, willen ze je iets heel belangrijk vertellen.