in

De 9-jarige wordt op school uitgelachen als “flikker.” Maar als zijn moeder verneemt hoe zijn leraar reageert, springen de tranen in haar ogen.

William Gierke uit Sheboygan Falls in Wisconsin zit in de vierde klas en houdt van de kleur roze. Als hij dan een felroze T-shirt krijgt, waar hij ook nog eens de strijd tegen borstkanker mee steunt, kan hij zijn geluk niet op. Het opschrift op het shirt leest: “Zware jongens dragen roze” – grappig en liefdevol tegelijk.

Maar als hij trots met het shirt naar school gaat, wordt zijn vreugde algauw getemperd door de manier waarop hij door zijn klasgenoten behandeld wordt. De andere jongens zien hem als een jongen die “meisjeskledij” draagt en beginnen hem meteen te pesten. Ze treiteren hem met homofobe uitdrukkingen want volgens hen kan een jongen die “eruitziet als een meisje” alleen maar homo zijn – en iets erger konden ze zich niet voorstellen.

Lees ook  Strooi peper in je wasmachine en je gelooft je ogen niet! Een truc uit het kruidenrek!

William komt overstuur en huilend naar huis en zegt zijn moeder dat hij niet meer naar school wil. Als de pesterijen enkele dagen later niet ophouden, valt ook leraar Mr. Winter dit op. De onderwijzer neemt meteen maatregelen en trekt voortaan elke dag ook een rooskleurig hemd aan.

“Het begon als een methode om William te helpen zich beter en veiliger te voelen op school”, vertelt Mr. Winter. “Dat is precies wat ik wil, dat hij zich veilig en gesteund voelt.” William grijnst en zegt: “Het heeft me echt gelukkig gemaakt! Ik voel me veel beter en het maakt me niet meer uit wat anderen zeggen.”

Lees ook  Jonge vrouw dacht dat ze last had van acne, nu ligt haar halve gezicht open..

De twee maken samen een selfie die ze naar de moeder van William sturen – en bij mama springen de tranen in de ogen van ontroering.

Bravo, Mr. Winter, dit is precies wat leraren voor hun studenten en leerlingen zouden moeten doen!

DEEL dit inspirerende verhaal met je vrienden!

Deze baby’s raakten zwaar verbrand. 27 jaar later zien ze er ZO uit!

Hij wilde met al zijn geld begraven worden. Wat zijn weduwe deed was gewoonweg briljant!