in

De 52-jarige danst op het feest en wordt onwel. Als de dokters haar broek zien weten ze wat haar bijna gedood heeft.

Voor het verjaarsfeest van haar vriendin heeft de Britse Jane Rylance speciaal een knallenge, zwarte jeans met strakke pijpen aangeschaft. Omdat de 52-jarige de laatste tijd iets aangekomen is knelt de broek nogal, maar dat negeert de moeder. Maar bij het dansen op het feest wordt Jane plotseling onwel.

Ze verlaat het feest vroeg en gaat naar bed. Als ze de volgende ochtend wakker wordt, zijn haar benen tot een veelvoud opgezwollen. In het ziekenhuis heeft men de diagnose snel klaar: compartimentsyndroom, een beschadiging van zenuwen en spieren die door zoveel druk op het weefsel veroorzaakt wordt.

Lees ook  Ze hoorde 6 maanden lang een gek geluid in haar plafond – toen ze het opende, zag ze wie er al meerdere jaren woonde

“De jeans hebben letterlijk het leven uit mijn benen geperst”, zo zegt de 52-jarige. “Mijn linkerbeen moest snel opengesneden worden om de druk op de zenuwen te verminderen. De artsen zeiden tegen mij dat als ik een uur later was geweest ze het hadden moeten amputeren. Ik had dood kunnen gaan”.

Lees ook  Emotioneel beeld van verpleegster met 3 pasgeborenen na explosie in Beiroet gaat viraal

Drie operaties heeft Jane nog moeten ondergaan, waarbij de huid van haar bovendijen naar de onderdijen werd getransplanteerd. De grote littekens op haar benen zullen voor altijd zichtbaar blijven.

“Ik ben alleen al blij dat ik nog in leven ben”, meent de Britse. “Geen modetrend is deze nachtmerrie waard die ik doorleefd heb”.

Moeder vraagt de vader van de baby medicijnen te kopen, dan spiekt hij in haar koelkast en ziet dat deze leeg is

Klein meisje laat geld in een hoed vallen en start de meeste fantastische flash mob ooit opgenomen