in

De 29-jarige vader maakt zich gereed om te sterven. Maar wat de artsen bij zijn zoon vinden wordt de zwaarste beproeving van zijn leven.

Ryan en Ashley Wagner uit de Amerikaanse staat Illinois zijn al sinds highschool een gelukkig paar. In 2013 vierden ze een romantische bruiloft en in december van datzelfde jaar was Ashley zwanger. De toekomst zag er gelukkig uit.

Maar dan begint een tragedie. Kort na het bemerken van de zwangerschap begint Ryan darmproblemen te krijgen, waarvan hij eerst denkt dat het een virus is.

Tenslotte moet een arts hem vertellen dat hij darmkanker heeft. Op dat moment is hij 29 jaar oud. De schok was enorm, alle grond werd onder hun voeten weggeslagen.

Beiden doen wat ze kunnen en zweven tussen hoop en vrees. Helaas wordt hun vrees gegrond, de kanker is al in een terminaal stadium en er zijn weinig vooruitzichten. Ryan wordt nog hooguit vijf jaar gegeven. Ondanks dit verschrikkelijke nieuws proberen ze zich op de geboorte van hun zoon te concentreren.

In augustus 2014 is het eindelijk zo ver en komt de kleine Miles ter wereld. Het zonnestraaltje geeft het paar kracht en brengt wat licht en geluk in hun bestaan. Ashley en Ryan willen tegen de kanker vechten. Maar aan de horizon wacht een volgende klap van het noodlot.

Lees ook  Moeder en zoon verliefd op elkaar en willen trouwen

Een maand na zijn geboort wordt Miles ziek en kan geen voedsel meer binnen houden. Medicijnen werken niet en Miles’ toestand verslechtert. Na hoge koorts en een epileptische aanval brengen ze hem naar de spoedeisende hulp. Vastgesteld wordt dat het jongetje aan nierfalen lijdt. Hij heeft hyperoxalurie, waardoor afvalstoffen zich in zijn nieren ophopen. Hij zal een nieuwe nier nodig hebben.

Zo komt hij op de wachtlijst voor orgaandonatie en moet vijfmaal per week dialyse ondergaan terwijl zijn vader een chemo ondergaat. Miles en Ryan doen hun best zich er niet onder te laten krijgen. Toch delen ze ook tedere momenten en blijven ze tussen hoop en vrees.

Na zes maanden is nog steeds geen geschikte donor gevonden; het kan wel tot zes jaar duren volgens de artsen. Wanhopig start Ashley een campagne op Facebook. Een bijzondere persoon ziet het bericht: Elizabeth Wolodkiewicz die samen met Ashley op school zat. Zij bedenkt dat ieder een keer een leven moet redden.

De beide vrouwen kenden elkaar eigenlijk maar oppervlakkig, maar Elizabeth bedenkt zich geen seconde en omdat haar bloedgroep met die van Miles overeenstemt schrijft ze hun. Elizabeth wordt getest of ze als donor in aanmerking komt. En inderdaad, het zou kunnen. Als ze zich bereid verklaard haar nier af te staan kunnen Ashley en Ryan hun tranen niet binnenhouden.

Lees ook  Tiener leent vaseline voor in de slaapkamer. Mama hapt naar adem als kleine broertje ‘s ochtends dít bekent.

De operatie is voor februari 2017 voorzien en de artsen zijn hoopvol. Hij zal wel altijd medicijnen moeten innemen om afstoting te voorkomen, maar zal verder zonder problemen kunnen leven. Ashley is enorm dankbaar dat Elizabeth dit doen wil.

De operatie is uiteindelijk een compleet succes. Elizabeth is volledig overtuigd van haar daad en geeft Miles een kus, terwijl Ryan en Ashley hun geluk niet op kunnen. Voor Miles begint dan de lange weg naar de genezing. Hij gaat snel vooruit.

Ryan is eenvoudig overgelukkig dat hij nog mag meemaken hoe zijn zoon weer gezond wordt. Hij was bang zijn zoon ziek in de wereld achter te moeten laten. Dat Miles een donornier heeft gekregen geeft hem moed en hij dankt Elizabeth dat ze het mogelijk heeft gemaakt, op zijn minst een paar gelukkige jaren met zijn kind door te kunnen brengen. Alles dankzij een Facebookpost en een groothartige donor.

Onbeschofte vrouw blokkeert met paardenstaart televisiescherm in vliegtuig van man achter haar. Maar dan gebeurt er DIT!

Twee weken na de geboorte bond haar vader een paar stukken metaal aan de handen. Tien jaar later was de wereld geschokt bij het zien wat er van haar was geworden