in

De 26-jarige schaamt zich rot met haar vriend in het pretpark. Nog dezelfde dag neemt ze een beslissing

Eigenlijk zijn Lexi en Danny Reed een gelukkig jong echtpaar. Zij is 26, hij 28 en ze wonen in Indiana (VS). Echter ze hebben een probleem: beiden hebben zwaar overgewicht. Lexi weegt een enorme 218 kg, terwijl Danny meevalt met “maar” 127 kg. Dit beïnvloedt hun hele leven en zorgt steeds weer voor pijnlijke situaties.

Zo herinnert Lexi zich een dag in een pretpark: „Ik had me daar lang op verheugd en wilde graag in de achtbaan. Maar toen ik daar was zeiden de medewerkers dat ik te zwaar was en dat het niet kon. Het was ongelofelijk pijnlijk“. Elke dag komt het weer tot problemen en is Lexi bang meubels kapot te maken.

Lexi en Danny zijn ongelukkig met hun gewicht en weten dat het zo niet verder kan. Maar hoe te veranderen. Hun voeding bijvoorbeeld „We eten elke zo’n 4.000 calorieën per dag. Altijd weer gefrituurd of fast food, zelden groente en natuurlijk hebben ze zich daarbij nauwelijks bewogen“. In januari 2016 hebben ze er echter eindelijk genoeg van.

Lees ook  Dagverblijf weigert tweeling, 3, omdat ze twee ‘onnatuurlijke’ homo-vaders hebben

Ze veranderen niet alleen hun voeding, nee zelfs hun hele relatie. Want eten was tot nu toe hun gezamenlijke hobby:: „Vaak gingen we naar zo’n Aziatisch All-You-Can-Eat-Buffet en aten onszelf helemaal vol en dan bestelden we thuis nog meer“. Deze avonden worden nu vervangen door gezonde voeding en regelmatige „afspraakjes“ in de fitnessstudio. En al snel zien ze de eerste motiverende resultaten, die ze op haar Instagram onder „Fat Girl Fed Up” (Dik meisje heeft er genoeg van) bijhoudt.

Ze houden vol, ook al is het zwaar in het begin. Lexi wil er alles voor doen.

Lexi is inmiddels bijna 110 kg afgevallen, Danny 32 kg. Verbazingwekkend! Eerst wilden ze “slechts” 30 dagen van Fast Food afzien, maar ze hebben duidelijk langer volgehouden. Ze koken samen en beleggen gerechten als een pizza met gezonde dingen. En ze trainen 5 maal per week en ze vinden het zelfs leuk.

Lees ook  Vader schiet ‘autodief’ dood, maar pas achteraf stelt hij zijn vreselijke vergissing vast

Lexi zegt trots: „Danny en ik werken nog elke dag aan ons figuur. Ik had niet gedacht dat we op dit punt zouden komen. Het is gewoon ongelofelijk. Met kleine stapjes kom je er uiteindelijk toch“.


Het is moeilijk te geloven dat het om dezelfde mensen gaat. Je ziet ook goed hoe gelukkig de beiden nu zijn.

Het paar is werkelijk inspirerend en laat zien wat je kunt bereiken als je gemotiveerd en consequent bent. En het beste is: ze hebben beide niet het gevoel van iets af te zien, maar ze zijn tevreden als nooit tevoren. Dat hebben ze werkelijk verdiend.

Roodvonk is terug en ouders moeten goed op deze waarschuwingssignalen letten

Artsen zijn verbaasd! Dit recept versterkt en herstelt botten, knieën en gewrichten