in

De 23-jarige moeder is “dood”. Maar dan leggen ze de baby op haar borst …

De zwangere Shelly Cawley uit Concord in North Carolina (VSA) is dolgelukkig dat ze binnenkort haar eerste kind in haar armen zal kunnen nemen. Maar de dag waarop de 23-jarige en haar echtgenoot Jeremy zo lang gewacht hebben, zou haar ergste nachtmerrie worden. Als Shelly haar weeën krijgt, moeten de dokters een spoedkeizersnede uitvoeren.

De baby, de kleine Ryan, komt perfect gezond ter wereld. Maar een bloedklonter heeft voor een gevaarlijke complicatie gezorgd! De jonge moeder zakt weg in een coma. “De dokters hadden alles gedaan wat ze konden. Op dat ogenblik, waren ze er rotsvast van overtuigd dat ze Shelly zouden verliezen” herinnert Jeremy zich. “Je bent zo ongelooflijk blij dat je kind geboren is … en dan een moment later besef je dat je afscheid van je vrouw moeten nemen. Het was een onbeschrijflijk gevoel.”

Maar dan kwam de verpleegster Ashley Manus met een idee: “We weten dat lichaamscontact van een baby zeer heilzaam kan zijn voor de baby – dus waarom zou het omgekeerd ook niet werken?” Dus ze nemen de naakte baby en leggen haar op de borst van de comateuze moeder. “Ik hoopte dat Shelly diep vanbinnen de aanwezigheid en het hartje van haar baby zou kunnen voelen, zodat haar instincten wakker zouden worden” legt de verpleegster uit. Maar zodra de baby zijn moeder aanraakte, viel hij meteen in slaap. “We kietelden haar, gaven haar zelfs een paar prikjes” vertelt vader Jeremy. “Na verloop van tien minuten gaf ze een luide gil.”

Lees ook  André Hazes deelt foto met Roxeanne Hazes op Instagram

En dan gebeurt het ongelooflijke: “We zagen opnieuw beweging op de monitor verschijnen. Het gehuil had Shelly terug tot leven gewekt. Ik had mijn vrouw terug!” herinnert Jeremy zich met de tranen in de ogen. De toestand van Shelly stabiliseerde. Na een week ontwaakte de 23-jarige Shelly volledig uit coma – en kon eindelijk en voor de eerste maal haar baby in haar handen houden. “Ik staarde naar het gezicht van baby Ryan en dacht bij mezelf dat ze de mooiste baby ter wereld was” zegt Shelly. “Ik weet dat elke moeder dat zegt, maar we hebben zo een speciale band na alles wat er gebeurde.”

Lees ook  Monster schopt hond met veel kracht op het hoofd – dan volgt een man hem, en doet het juiste

De lieve blonde baby viert ondertussen haar eerste verjaardag. “Vorig jaar vocht ik nog voor mijn leven en dit jaar heb ik een prachtige meid van 1 jaar” vertelt Shelly uitgelaten. “Wanneer ze groot is, zal ik haar vertellen dat ze mijn leven redde.”

Shelly en Jeremy Cawley konden niet gelukkiger zijn met het kleine wonder dat het leven van deze jonge moeder redde. Wat een geweldig einde! Als het verhaal van deze kleine familie die samen de dood overwonnen jou ook zo ontroerd heeft, deel dit bericht dan met iedereen die je kent!

KLEUTER sterft nadat dokter afspraak weigert, omdat ze paar minuten te laat is..

Deze zwangere vrouw was in slaap gevallen. Toen ze wakker werd, schreeuwde ze het uit wanneer ze haar arm zag.