in

De 13-jarige bereidt zich voor op de dood van zijn moeder. 4 jaar later ziet ze de beha en kan haar tranen niet bedwingen.

Julian Ríos Cantú was amper 13 jaar oud toen hij een van de moeilijkste momenten van zijn leven moest doormaken: bij zijn moeder werd borstkanker vastgesteld. De artsen hadden weinig hoop. De Mexicaanse jongen moest zich voorbereiden op de begrafenis van zijn moeder.

Het tragische: moest de kanker vroeger vastgesteld geweest zijn, waren de overlevingskansen beduidend groter geweest. Uiteindelijk moesten haar twee borsten geamputeerd worden. Slechts door een klein wonder overleefde ze de ziekte alsnog. Voor Julian betekende deze ervaring een keerpunt: Hij zweert zich ervoor te zorgen dat borstkanker vroeger gedetecteerd zou worden om de overlevingskansen van vrouwen te verbeteren.

Vaak is het op het ogenblik van een mammografie al te laat. Daarom zijn vooronderzoeken zo belangrijk. Vooral in landen waar de gezondheidszorg nog niet zo goed ontwikkeld is – zoals het geval was voor de moeder van Julian in Mexico. Hier is het extra belangrijk dat vrouwen zelf zouden kunnen herkennen dat er iets niet klopt.

Lees ook  Pikante foto's van Lizzy van Temptation Island laten niks aan je verbeelding over!

Dus gaat de tiener aan de slag. Onvermoeibaar bestudeert hij de ziekte, de diagnosemogelijkheden en de overlevingskansen. Als hij 17 jaar oud is, is het eindelijk zover: Hij richt zijn eigen bedrijf genaamd Higia Technologies op. Zijn doel is om op een eenvoudige manier wereldwijd zoveel mogelijk vrouwen te helpen.

Het bedrijf boekt tal van belangrijke technologische doorbraken. De laatste innovatie is een beha met 200 ingebouwde sensoren. Deze beha verwerkt een grote hoeveelheid data die veranderingen in de borsten van een vrouw waarnemen zodat ze de gegevens aan hun dokters kunnen meedelen. Julian is terecht trots op zijn uitvinding.

Het principe is al even eenvoudig als geniaal: Want tumoren in de borsten leiden tot een versterkte doorbloeding in het weefsel, en dat leidt dan weer tot een temperatuurstijging. De beha registreert de temperatuur en stuurt de gegevens naar een applicatie die de draagster waarschuwt van een verandering. Om effectieve resultaten te bereiken, volstaat het al om de beha 60 tot 90 minuten per week te dragen. Het voordeel van zijn uitvinding bestaat erin dat de temperatuur altijd op dezelfde plaats gemeten wordt.

Lees ook  Deze tiener meid kan niet geloven wie er in haar woonkamer staat!

Ondertussen werd hij voor zijn werk zelfs al geprezen door de Mexicaanse president. Voorlopig gaat het om een prototype en zijn er nog verdere studies nodig vooraleer de beha ook op de markt gebracht zal worden.

Op amper 18-jarige leeftijd is deze jongeman al een succesvolle ondernemer, uitvinder en heeft hij de hoeksteen gelegd voor iets wat het leven van vele vrouwen zou kunnen redden.

DEEL deze opmerkelijke jongeman met je vrienden!

Deze video toont aan waarom geen enkel dier in een circus of amateurdierentuin thuishoort.

Vakantiegast glipt in het bed van meisje om haar aan te randen. Dan wordt hij geraakt met een verrassing die hij niet zag aankomen.