in

Date van 43-jarige man ‘valt’ van balkon en breekt rug en bekken: ‘Jij gaat dood vanavond’

Een date eindigde op 30 mei vorig jaar in Den Haag dramatisch. Een jonge vrouw viel van een balkon en brak rug en bekken. Volgens het OM wilde zij vluchten voor Clayford W. (43) die haar in zijn woning met een vuurwapen bedreigde.

De verdachte hoorde vanmiddag in de rechtbank vijf jaar celstraf tegen zich eisen. Hij beweert niets gedaan te hebben.

De man en vrouw leerden elkaar kennen op een feestje en raakten in gesprek over problemen met exen. Na een cafébezoek gingen ze naar de woning van Clayford W. Hij had veel whisky op en ze blowden wat. Over wat er toen gebeurde, zijn er twee tegenstrijdige verhalen die vandaag in de rechtbank uitvoerig werden toegelicht.

Lees ook  Moeder Nicky Verstappen 'Nick moet heel bang zijn geweest'

Volgens de verdachte zou zijn date opeens ‘heel raar’ hebben gedaan. ,,Zij zwaaide met haar armen, deed agressief”, zei hij. Ze zou ook een wapen gedragen hebben. W. zou zijn eigen huis uit gevlucht zijn voor de vrouw. Hij vroeg een neef of hij ‘de jongedame’ uit zijn woning wilde halen. W. had niets gezien van haar val.

Tussendeur
Het slachtoffer schetste in verhoren een ander scenario. Clayford W. was handtastelijk geworden en had haar billen en borsten gestreeld. Hij stond met ‘grote ogen’ en een pistool voor haar, en had gezegd ‘jij gaat dood vanavond’.

Zij probeerde te vluchten, maar kreeg een tussendeur niet open. Daarop klom ze twee hoog over de reling van het balkon en kwam ten val.

Lees ook  De gepensioneerde 77-jarige sloeg de man het hoofd in toen hij haar probeerde te beroven bij de pinautomaat

Het OM gelooft de verklaring van de vrouw. ,,Het was voor haar: de dood of de vluchtweg”, aldus de officier van justitie. Het scenario van de verdachte was een ‘broodje aap verhaal’. De eis: vijf jaar cel voor toebrengen van zwaar lichamelijk letsel en 1,4 ton vergoeding.

De advocate van W. vroeg om vrijspraak, omdat de verklaringen van de vrouw erg wisselend waren. ,,Mijn hoofd tolt ervan”, zei de advocate.

Verder had de tussendeur geen slot, ze had dus zo naar buiten gekund. De raadsvrouw vond het verschrikkelijk wat er met de vrouw gebeurd was. Ze zal haar leven last houden van dit incident. ,,Maar mijn cliënt begrijpt niet wat hij in godsnaam heeft gedaan.”

De uitspraak is 22 januari.

9-jarige jongen gebruikt zakgeld om zwerfhonden te voeden, opent een opvang om ze te redden

Gozer daagt Muay Thai-vechter uit maar heeft gelijk spijt na keiharde trap