in

Daniel heeft de grootste ballen ter wereld van 40 kilo

Een man wiens scrotum uitgroeide tot ongeveer 40 kilo moest een 14 uur durende operatie ondergaan om een en ander te laten verwijderen. Daniel Maurer uit Michigan (VS), had een zeldzame aandoening, ‘scrotaal lymfoedeem’ genaamd, waardoor hij voortdurend pijn had en moeite had met lopen, douchen of zelfs het toilet gebruiken. Maurer kon ook zeven jaar lang geen seks hebben met zijn vrouw Mindy, vanwege het gezwel.

Aanvankelijk konden artsen de oorzaak van Maurers aandoening niet vaststellen en pas toen hij in een tv-programma een man zag met min of meer hetzelfde probleem, kwamen er antwoorden. Maurer nam contact op met de arts van de andere man, die hem die hem later de formele diagnose scrotaal lymfoedeem gaf. De diagnose betekende dat Maurer eindelijk kon worden behandeld voor de aandoening.

Lees ook
Vermiste moeder Christina dood teruggevonden in auto bij winkelcentrum

Team van acht chirurgen en 12 medewerkers
Hij onderging een slopende, 14 uur durende operatie waarbij een team van acht chirurgen en 12 medewerkers betrokken was. In totaal verwijderden de medici ongeveer 40 kilo weefsel uit het scrotum van Maurer en ook ongeveer 31 kg vet uit zijn maag. Na zijn operatie kon Maurer weer een normaler leven leiden en vond hij taken als lopen en het hebben van seks een stuk gemakkelijker. In een gesprek met USA Today na zijn operatie zei Maurer dat hij hoopte meer bekendheid te geven aan het probleem, dat volgens hem vaker voorkomt dan mensen zich realiseren.

Lees ook
Automobiliste ramt bakkerij en laat daarna ernaast haar nagels doen

“Niet zo zeldzaam als mensen denken”
“Het is niet zo zeldzaam als mensen denken,” zei hij. “De meeste zijn niet zo ernstig als die van mij, maar mijn arts heeft ongeveer 50 patiënten per jaar. We moeten erover praten. 20 jaar geleden spraken we ook niet over borstkanker. Ik wil gewoon mensen helpen.” In een interview zei de arts van Maurer: “Massaal scrotaal lymfoedeem is een zeldzame aandoening. Aan de Universiteit van Californië, Irvine, hebben we jarenlang bij gelegenheid mannen met deze aandoening succesvol behandeld. Deze aandoening wordt meestal het best behandeld met een grote operatie om de weefselmassa te verwijderen met behoud van de penis en de testikels.”

Oma riskeert levenslange celstraf omdat ze 2-jarig kleinkind ‘kalmeerde’ in kokend water

Dierenvriend wil hoofdluizen bij dochtertje niet doden: ‘Tegen mijn principes”