in

Dader dreigde vrijuit te gaan voor verkr*chting meisje (2), tot iemand zijn handen beter bekeek

De politie kende de identiteit van de man die ze op videobeelden een meisje van twee hadden zien verkr*chten, maar omdat de man zelf nauwelijks in beeld kwam, wisten ze dat ze een jury niet 100 procent zouden kunnen overtuigen. Omdat ze bang waren dat de man vrijuit zou kunnen gaan, werd een expert in handen ingeschakeld, een van de enige lichaamsdelen van de man die wel te zien waren op de schokkende video.

De misdaad van de Britse Jeremy Oketch kwam in 2014 aan het licht toen zijn toenmalige vriendin een video van 55 minuten lang ontdekte op zijn computer. Op te beelden was te zien hoe Oketch een meisje verkr*chtte dat nauwelijks ouder was dan twee jaar.

Volgens de politie van Manchester maakte Oketch de beelden in 2013 en 2014, maar de enige lichaamsdelen van de man die zichtbaar waren in de video waren zijn torso, handen en penis. Net niet voldoende om hem veroordeeld te krijgen.

Lees ook  Voor de fans! AliExpress verkoopt een Justin Bieber S E K S pop

Hoofdinspecteur Colin Larkin vertelde aan BBC dat het om de meest gruwelijke beelden ging die hij in zijn hele carrière bij de politie gezien had. “In 27 jaar zag ik nooit iets ergers. Het toonde een kwetsbaar kind, en mijn hart brak. Die beelden bekijken was vreselijk, maar om die vader te moeten vertellen dat zijn dochter die hij graag zag en koesterde, verkr*cht was, dat was een van de moeilijkste dingen die ik ooit heb moeten doen.”

“Ik wist in mijn hart ook dat ik de juiste persoon had opgepakt”, vertelt Larkin over Oketch. “Maar op de beelden kon ik zijn gezicht niet zien. Het was heel frustrerend om te weten dat je de juiste man hebt, maar dat je niet genoeg bewijs hebt om een jury ervan te overtuigen dat zijn schuld boven elke redelijke twijfel verheven is.”

Hij wist dat hij meer bewijs nodig had, dus schakelde Larkin een forensisch antropoloog in die zich gespecialiseerd heeft in het identificeren van anatomische kenmerken, waaronder handen. Professor Sue Black kreeg de video te zien en de handen van de verdachte en ging toen op zoek naar gelijkenissen. “Ik kijk altijd naar littekens, want die zijn individueel, maar ook naar patronen van huidpigment, aderpatronen en hoe de huid rimpelt over de hand.”

Lees ook  Burgemeester Utrecht: 3 doden, 9 gewonden bij schietpartij

“De hele vergelijking wordt met het blote oog gedaan. Het lijkt een beetje op zoek-de-verschillen, dat spel dat je speelde als kind. Ik heb dit beeld en dat beeld, wat is er nu hetzelfde en wat is er verschillend?” Al snel kwam Black tot de vaststelling dat de handen in de video die van Jeremy Oketch waren. Nadat de resultaten van haar onderzoek onthuld werden aan Oketch, pleitte hij meteen schuldig. Hij werd veroordeeld tot 15 jaar cel en een levenslange registratie op een lijst van s*ksuele geweldplegers.

Nieuw: smeerbare whisky voor op je boterham

Deze moeder verft het haar van haar 3-jarige dochter roze en het internet ontploft