in

Coronacrisis kan mogelijk nog twee jaar duren

Onlangs heeft de overheid bepaalt dat we (weer) in een gedeeltelijke lockdown moeten. Daarnaast is de 1.5 meter samenleving een nieuwe norm geworden en experts laten weten dat deze ‘social distancing’ zomaar langer kan duren dan wij denken.

De reden dat wij momenteel ons moeten houden aan de huidige maatregelen is om ervoor te zorgen dat de verspreiding van coronavirus tegengehouden wordt.

Het is een grote impact voor het hele land, maar experts lieten weten aan het NRC dat we nog maar net van start zijn gegaan.

Lees ook  Een duiker steekt zijn hand door een gat in de romp van een gezonken schip. Dan voelt hij dat een andere hand zijn hand vastgrijpt!

Nog onbekend is hoe lang precies de horeca moet sluiten en wanneer de mondkapjesplicht wordt doorgevoerd, maar met ‘social distancing’ zullen we volgens experts nog lang rekening mee moeten houden, omdat als we de maatregelen opheffen de kans bestaat dat het virus zich weer sneller zal gaan verspreiden.

Zo’n veertig epidemiologen en andere vakkundigen werken samen om het RIVM te ondersteunen, schrijft NRC. Er worden overal ter wereld verschillende aanpakken gehanteerd om het virus te beteugelen, van complete lockdowns tot onze social distancing. Zodoende zijn er ook diverse exitstrategiëen bedacht, om het virus compleet uit te roeien. Maar geen daarvan is een droomscenario: ze zijn of moeilijk uit te voeren, of maatschappelijk ontwrichtend, of duur en kosten veel tijd.

Lees ook  Bewezen: katten nemen gedrag en emoties van hun baasje over

Er wordt met smart gewacht op een vaccin dat iedereen immuun maakt. Maar het kan nog lang duren voordat dat ontwikkeld en massaal geproduceerd is. Tot die tijd moeten er andere oplossingen gezocht worden, en één daarvan lijkt nu ‘social distancing. Zo creëren we uiteindelijk ‘groepsimmuniteit’. Maar dat kan volgens de experts dus nog best eens één tot twee jaar gaan duren.

Dumpert´s Sylvana IJsselmuiden straalt in geboortekostuum

Studente krijgt escorte van motoragent in onveilig Lunetten: ‘Dit stuk is heel donker, hier hoort niemand je’