in

Cleo (4) verdwijnt tijdens kampeertocht met haar ouders: grote zoekactie naar ’Australische Maddie’

CARNARVON – De Australische politie is een massale zoektocht gestart nadat de vierjarige Cleo Smith plots verdween tijdens een kampeertrip met haar ouders. Toen zij ’s morgens wakker werden, was het meisje weg. Aan buurtbewoners wordt gevraagd om uit te kijken naar een rode slaapzak.

Om 1.30 uur ’s nachts hadden haar ouders nog een korte interactie met haar. Maar toen ze zaterdag 16 oktober om 6 uur ’s morgens wakker werden, was het meisje verdwenen. Cleo was met haar ouders op stap en ze verbleven op een camping in het westen van Australië in de buurt van kustdorp Carnarvon. Het meisje zou op het moment dat ze verdween enkel een roze pyjama aan hebben gehad.

Lees ook  Franse lockdown van start: mensen mogen maximaal 10 kilometer van huis

Haar verdwijning wordt als ’zeer zorgwekkend’ omschreven en de politie wil dan ook niets aan het toeval overlaten. Alle scenario’s liggen op tafel. Ook dat van ontvoering, klinkt het. „Maar we hebben op dit moment nog geen antwoorden.”

Containers
Aan buurtbewoners wordt gevraagd in hun afvalemmer en langs de weg uit te kijken naar de rode slaapzak van Cleo. De politie hield ook auto’s en caravans tegen die de omgeving wilden verlaten.

Lees ook  Duitse politie is ramptoeristen spuugzat, filmer uit auto gehaald en naar crash gebracht

De informatie over de verdwijning van het meisje is verspreid onder Australische politiediensten binnen een radius van bijna 1.000 kilometer. De politie-inspecteur voegde eraan toe dat de omstandigheden in de wildernis ruw zijn, maar dat het huidige weer in het gebied wel voor enige tijd overlevingskansen moet bieden.

Man bouwt een roterend huis zodat zijn vrouw stopt met zeuren

André Hazes gespot op Schiphol: ’Alsjeblieft effe niet, jongens’