in

Cindy en John geschokt na vondst dode pup in water: ‘Als ik ooit iemand tegenkom die dit flikt’

Als zondag Cindy en John een rustig stukje willen gaan wandelen langs het Eindhovensch Kanaal in Mierlo, doen ze een schokkende ontdekking.

Ze zien namelijk iets drijven dat lijkt op een kat. John besluit het dier uit het water te halen en zien dat het om een dode puppy gaat. Het stel is twee dagen na hun vondst nog steeds aangedaan.

Cindy en John vermoeden dat de pup bewust is achtergelaten in het water, want het diertje had geen halsband om.

“Het raarste is dat we dachten dat de puppy er niet zo lang in lag. Hij zag er heel goed uit. We vermoeden dat hij pas een paar uur in het water lag”, legt John aan Hart van Nederland uit.

Lees ook  Het paard zit vast in een brandende schuur – dan gooit de politie zich op het laatste moment in het vuur

Voorbijgangers niet onder indruk
Ze besluiten na de vondst meteen de politie te bellen. In de tussentijd komen ook enkele voorbijgangers voorbij, die volgens het stel zich weinig interesseerde in de pup.

“Een aantal leek het de normaalste zaak van doen te vinden. De politie vond het echter ook niet normaal”, vertelt John.

De gemeente heeft uiteindelijk de pup meegenomen. Als Cindy en John na de vondst hun wandeling weer voortzetten, komen ze niet veel later botresten tegen.

“Er lag ook een hele rugwervel. Cindy was helemaal over de rooie.” Ze weten niet of de botresten er iets mee te maken hebben.

Lees ook  Vegan koppel geeft hond alleen maar groente - Hond bijna dood door ondervoeding

‘Huisdier hoort in de tuin’
Daags na hun turbulente wandeling denken Cindy en John er nog veel aan. Ze snappen niet wat er met de pup is gebeurd. “We hebben zelf een hond, dan wordt hij gewoon begraven in de tuin.

Want die hoort gewoon bij ons”, zegt het stel. John is geëmotioneerd en gelooft niet dat de pup zonder hulp te water is geraakt.

“Als ik ooit iemand tegenkom die dit flikt, dan wil je niet weten wat ik doe.” De politie heeft het stel verteld dat de doodsoorzaak niet is vast komen te staan.

Pootjes van Emmeloordse hond afgehakt door ‘mechanisch apparaat’

School rouwt om Valerie (14) die omkwam bij spoorwegongeluk in Prinsenbeek