in

Chinees themapark dwingt schreeuwend varken om van 68m hoog te bungeejumpen (heftige beelden)

Een themapark heeft een varken van 220 pond gedwongen om vanuit een toren van ongeveer 68 meter hoog te springen in een promotiestunt die landelijke verontwaardiging veroorzaakte en door dierenwelzijnsactivisten en als ‘walgelijk’ werd bestempeld.

Op zaterdag genomen foto’s van de toeristische attractie in Chongqing is te zien hoe het dier in wanhoop jammert, omdat het aan een houten stok was gebonden en door twee arbeiders de structuur werd gedragen.

Een afzonderlijke clip legt vervolgens werknemers vast die het varken slepen dat duidelijk doodsbang was naar de rand van het bungee-platform, en bevestigde het aan een veiligheidsharnas voordat het naar beneden werd geduwd.

Het varken is herhaaldelijk te horen schreeuwen terwijl het de toren instortte terwijl het aan een touw en een blauwe cape was bevestigd.

Het park heeft zijn excuses aangeboden aan het publiek te midden van de controverse. Een woordvoerder vertelde de lokale media dat het varken naar een slachthuis was gestuurd en hield vol dat het goed was.

Het controversiële incident, gebrandmerkt als ‘gouden varken bungeejumpen’, werd gehouden door Meixin Red Wine Town in het district Fuling om de opening van zijn bungee-toren op dezelfde dag te vieren.

Het pretpark beweerde ook dat het de voorstelling wilde gebruiken om het aankomende nieuwe maanjaar te vieren.

Maar het bedrijf werd geconfronteerd met golven van kritiek van het publiek en dierenwelzijnsgroepen nadat video’s van het evenement trending werden op Chinese sociale media-platforms.

Het varken woog ongeveer 75 kilogram en werd door zes arbeiders de bungee-toren opgedragen, volgens de door de staat gerunde krant Global Times.

Lees ook  Zwanenhater slaat zwanen met wandelstok en schudt eieren

Het werd in een lift gebracht om naar de top van de toren te worden vervoerd, vergezeld door arbeiders, aldus het rapport. De bungee-toren heeft een hoogte van 68 meter en staat boven een vijver.

Veel gebruikers van Weibo, het Chinese equivalent van Twitter, beschuldigden het park van dierenmis handeling.

Een typische opmerking zei: ‘Ik kan niet begrijpen hoe een dergelijke handeling waarbij dierenmis handeling betrokken is, grappig kan zijn.’

Een andere gebruiker schreef: ‘Het geschreeuw van het varken is hartverscheurend.’ Dierlijke liefdadigheidsorganisatie PETA noemde de stunt ‘walgelijk’ en ‘wreedheid tegen dieren in het ergste geval’.

In een verklaring aan MailOnline zei Jason Baker, vice-president van International Campaigns van PETA:

‘Een bungee jump is een enge ervaring, zelfs voor instemmende mensen – stel je de regelrechte angst voor dat je met geweld door je benen wordt vastgehouden en van een hoog platform wordt gegooid.

‘Dat is de behandeling die dit varken heeft gekregen, allemaal voor een goedkope lach. Wel, raad eens? Niemand lacht.

‘Varkens ervaren pijn en angst, net als wij, en dit soort walgelijke PR-stunt zou illegaal moeten zijn.’

Werknemers in het park ontkenden beschuldigingen van dierenmishandeling en beweerden dat de bungee jump gewoon ‘een experiment’ was, zeiden ze tegen Beijing News.

Het park verontschuldigde zich gisteren voor het publiek voor hun behandeling van het varken.

Lees ook  Dakloze hondenmoeder met gebroken poot vindt de kracht om redders naar haar puppy’s te leiden.

In een verklaring over zijn officiële account op Weibo zei het park: ‘We accepteren oprecht de kritiek en het advies van veel internetgebruikers en breiden onze oprechte verontschuldigingen uit naar webgebruikers en alle gemeenschappen in de samenleving.’

Het park beloofde zijn management in publiciteit te versterken. Er is momenteel geen wet om dierenwelzijn te beschermen of wreedheid jegens dieren in China te voorkomen.

Baker zei dat het incident een ‘wake-up call’ zou moeten zijn voor de Chinese beleidsmakers die nog geen relevante wet hebben aangenomen.

Hij zei: ‘Het themapark verdient alle flarden van de speling die het online ontvangt, en de boze reactie van het Chinese publiek zou een wake-up call moeten zijn voor de Chinese beleidsmakers dat zij onmiddellijk dierenbeschermingswetten moeten implementeren.’

Een ander goed doel voor dieren, Humane Society International, was het daarmee eens.

De woordvoerder van de groep, Wendy Higgins, vertelde MailOnline: ‘Het veroorzaken van angst of lijden voor dieren voor een commercieel gemotiveerde publiciteitsstunt is echt vulgair.

‘Helaas is dit soort uitbuiting niet ongewoon in China, symptomatisch voor een systeem dat geen wettelijke bescherming biedt voor dieren en geen wettelijke prikkel om hen als bewuste wezens te respecteren en hun welzijn of gevoelens te overwegen.


‘De verontwaardiging online voor dit incident is een indicatie van hoe uit de pas loopt met deze wreedheid vanwege de groeiende bezorgdheid over dierenbescherming onder Chinese burgers, en het is echt tijd dat beleidsmakers in China dat sentiment inhalen.’

Dikke beer werd jarenlang opgesloten in schietclub: “Absoluut het ergste geval uit mijn carrière”

170 honden gedood met donateursgeld van hartstichting