in

Celstraffen voor moeder en zoon wegens s*ksuele uitbuiting 14-jarig meisje

Een Nederlandse moeder en haar zoon hebben celstraffen gekregen vanwege s*ksuele uitbuiting en mensenhandel van een destijds 14-jarig meisje.

De vrouw (39) heeft twaalf maanden cel gekregen, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Haar zoon (19) kreeg tien maanden jeugddetentie en jeugd-tbs.

De twee hebben het minderjarige meisje in 2020 aangemoedigd en geholpen om geld te verdienen met s*ks. Het meisje vroeg de jongen haar te helpen met een s*ksadvertentie.

Samen met zijn moeder gaf hij haar instructies en advies om een account aan te maken op een website voor s*ksdates. Daarbij zijn na*ktfoto’s van het meisje geplaatst.

De zoon belde zijn moeder vaak voor overleg, zo vertelde het meisje aan de politie. “Ook over of het in haar huis kon.”

Lees ook  Moeder van verongelukte Louhan (8) en Leyla (4) reageert: “Ik kan het amper beseffen”

600 euro
Het meisje heeft met tenminste één persoon afgesproken in een hotel in Almere. Die man betaalde 600 euro voor de s*ks, waarvan het meisje 400 euro aan de zoon gaf. Die speelde het geld weer door aan zijn moeder.

“Hij vroeg of hij alles mocht hebben en toen vroeg ik waarom en toen zei hij omdat er ook risico is voor het huis en omdat de huur betaald moest worden van hun huis”, aldus het meisje tegen de politie. De moeder reageerde met: “Zoveel geld voor een wip”.

De zoon gaf het meisje naar eigen zeggen ook ’tips’. “Klanten zijn er meer als je zonder cozu [zonder condoom, red.] doet”, zo schreef hij haar.

Lees ook  Schoonmaakster komt in haar blootje kuisen bij je thuis: “Kijken mag, aankomen niet”

“De verdachten zijn geheel aan de belangen van het slachtoffer voorbij gegaan en hadden alleen oog voor eigen financieel gewin”, zo stelt de rechtbank. “Een 14-jarige is niet geschikt voor dit werk, en moeder en zoon hebben hier nooit bij stilgestaan.”

S*ksuele stoornis
De jongeman is onderzocht door deskundigen die stellen dat hij aan een s*ksueel gerelateerde stoornis leidt.

Naast zijn celstraf en jeugd-tbs moet hij daarvoor ook worden behandeld. Moeder en zoon moeten het slachtoffer daarnaast een schadevergoeding betalen van 7.800 euro.

’100.000 euro schadevergoeding voor Nederlandse toeriste na zwembadongeluk’

Mensen zonder mondkapje krijgen gele sticker bij IKEA, leidt tot veel ophef