in

Celstraf voor bespuwen agent en roepen ‘Fuck corona’ en ‘oprotten Rutte’

De politierechter in Almelo veroordeelt een 43-jarige man uit Arnhem tot een gevangenisstraf van 8 weken, waarvan 2 weken voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar voor het spugen naar een agente en het roepen van ‘Fuck corona’ en ‘Fuck Rutte’.

Fuck corona
Op 21 maart stond de man schreeuwend op een plein in Almelo. De man bleef onrustig en spuugde in de richting van een agent.

Vervolgens schreeuwde de man ook nog ‘Fuck corona’ en ‘Fuck Rutte’. De man had eerder op de avond ook nog een deur vernield. Ook wilde hij niet meewerken aan een alcoholtest.

Lees ook  André Hazes: ’Mijn leven is nu een hel’

Angstaanjagend
De politierechter spreekt de man vrij van mishandeling van de politieagente omdat zij de spuug wist te ontwijken.

Ook is de agente verder niet aangeraakt. Als strafverzwarend weegt de rechter mee dat man zorgde voor de angstaanjagende en dreigende omstandigheden.

Hij vernielde een deur en bedreigde de agente. Verder weegt de rechter mee dat de man zijn medicatie niet neemt en een alcoholprobleem heeft.

Lees ook  Trijntje Oosterhuis viert jubileum met Michael Jackson-liedjes

Erg vervelend
De man was zelf niet aanwezig bij de zitting, die via een skypeverbinding plaatsvond. Zijn advocaat liet namens hem weten dat de man het erg vervelend vindt dat het zo is gelopen.

De politierechter deed mondeling uitspraak, er is geen schriftelijke versie.

Zorgen om aangeraakte winkelwagens, kan je hierdoor besmet raken? Hier de waarheid:

Politie pakt Coronafeestje keihard aan!