in

Burgemeester Bernheze geïntimideerd na arrestatie asielzoeker voor doodsteken van 18-jarige fietser

Burgemeester Marieke Moorman heeft aangifte gedaan van smaad en laster. Dat bevestigt de politie na berichtgeving van De Telegraaf.

Sommige inwoners van het dorp zouden de burgemeester volgens de krant verantwoordelijk houden voor de moord op de 18-jarige Rik van de Rakt uit Nistelrode. Voor de moord werd een 25-jarige statushouder uit Soedan aangehouden.

De afgelopen dagen werden volgens de politie een aantal muren beklad in Oss en Heesch met daarop verwijtende teksten richting de burgemeester.

Moorman heeft aangifte gedaan van smaad en laster. Wie precies achter de intimidatie zit, is niet duidelijk.

Lees ook  Als je vierkante golven op wateroppervlakte ziet – blijf dan weg en waarschuw onmiddellijk anderen

De politie wil verder niet ingaan op eventuele extra veiligheidsmaatregelen voor de burgemeester.

De aanhouding van de vluchteling ligt gevoelig, aldus de krant. In 2016 waren er rellen in Bernheze tegen de geplande komst van een azc.

Er werden toen onder meer dode varkens neergelegd in Heesch. Uiteindelijk kwam het azc er niet. Maar de gemeente zou wel extra statushouders plaatsen.

Doodgestoken
Rik van de Rakt werd zondagochtend 19 april zwaargewond gevonden naast zijn fiets op de kruising van de Julianasingel met de Dr. Saal van Zwanenbergsingel in Oss. Hij overleed aan zijn verwondingen.

Lees ook  Ik gaf haar een speeltje cadeau en sta nu daardoor al jaren droog. Nooit doen mannen!

Later die dag werd een 25-jarige Soedanees opgepakt voor de steekpartij. De verdachte heeft een verblijfsvergunning en woont in Heesch.

Hij was verward en is vaker met de politie in aanraking gekomen. Zo is hij al eens betrokken geweest bij een mis handeling en heeft hij verzet gepleegd bij een aanhouding. De gemeente Bernheze bevestigd de aangifte, maar wil er verder niets over kwijt.

Beste kameraad doodgestoken Rik (18) kapot van verdriet: ’Ik ben bijzondere vriend kwijt’

Mireille komt wekenlang niet op haar balkon om broedende eend met acht eieren niet te storen