in

Buren schrikken na schoten op huis ouder echtpaar: ‘Dat vrouwtje doet geen vlieg kwaad’

Afgelopen nacht is het huis van een ouder echtpaar aan de Vuurplaat in Rotterdam met meerdere kogels beschoten. Opvallend is dat hun appartement boven een sigarenwinkel ligt die op last van de burgemeester is gesloten. Het incident schokt buurtbewoners.

Eén van de omwonenden zegt tegen Hart van Nederland dat ze geen idee heeft waarom juist die woning is beschoten. “Dat vrouwtje doet geen vlieg kwaad, dus ik snap het echt niet.”

Wat de achtergrond is van de gesloten sigarenwinkel weet ze niet, maar ze heeft een vermoeden dat er dingen gebeurden die niet helemaal in de haak waren. Ze maakt zich zorgen over de omgeving. “Het komt wel gevaarlijk dichtbij. Ik vind het angstig worden.”

Lees ook  Vrouw (65) zeer ernstig gewond, partner (65) verdacht van poging doodslag

‘Hou de geruchten voor mezelf’
Een twee buurtbewoner, die vlak boven het beschoten huis woont, is ook geschrokken. “Ik lag op bed en hoorde het schot. Ik ging gewoon trillen”, zegt ze met de adrenaline nog in haar lijf. “Ik heb nog pijn in mijn hart.”

Ook zij zegt niet te weten weet niet wat er gaande is. “De politie is bij mij geweest en vroeg of ik wist wat er allemaal was gebeurd. Toen zei ik: ‘Geen flauw idee’.” Ze heeft geruchten gehoord over de sigarenzaak, “maar die hou ik voor mezelf. Dat zeg ik liever niet.”

Lees ook  Tot 3 jaar cel voor groepsver krachting meisje (14) in Rotterdam

‘Ik denk automatisch wapen’
Een derde omwonende – ook geschrokken – heeft in totaal vijf schoten gehoord, vertelt hij. “Even dacht ik dat het om vuurwerk ging, maar het was achter elkaar. Ik denk dat het een automatisch wapen was.”

Het nieuws over de beschoten woning in zijn straat heeft hij via de media vernomen. “Ik werd om half tien wakker, keek op NU.nl en toen zag ik mijn straat. Dat is wel heftig.” Dat de woning boven de sigarenwinkel beschoten is, ziet hij pas tijdens het interview. Over de zaak heeft de derde buurtbewoner geen verhalen gehoord. “Het is gewoon een sigarenwinkel.”

Bestuurder gestolen auto rijdt man (50) dood Den Bosch

Lichaam in koffers gevonden, man (25) verdacht van moord: ‘De maden kropen uit de koffer’